Falak hangszigetelése

A minap tallózgattam a Neten, és a következő kedves cikket találtam.

Nem állom meg, hogy fel ne tegyem. Milyen hasznos is tud lenni egy egyszerű, kis költségvetésű beruházás ...

Pontosan, szó és betű szerint idézek ...

"Tesóméknak van egy olyan faluk, ami nagy felületen csak úgy ontja a hideget télen a szobába. Még a kanapén ülve is csak úgy zubogott az ember nyakába a hideg. Mióta átrendezték a szobát, a franciaágyuk van a fel előtt, meg néhány komód. De az ágy fal felőli oldalán szintén jó hideg van. Ajánlottam nekik, hogy vegyenek felragasztható parafa lapokat, és az nagyon sokat fogna a hidegen.  Aztán jött a nyár, ők is, mi is elfelejtettük a dolgot.

A héten szó esett a pucéron alvásról. Nos, örömmel mondom, hogy már nincs akkora meleg nálunk, néha szinte már hűs van idehaza.  Nem is búj már oda Apa a falhoz. Aztán valamelyik nap, hogy itthon voltam, elhúztam a csíkot egy barkácsbótba, más is kellett, de elsősorban azért, mert már vagy 3 éve nyűglődünk rajta, hogy milyen ágyvéget, falvédőt, szigetelést tegyünk a falra. Az egyetlen hideg falunk egyébként Mosolygás amin az ágy van. Jó választás volt, mi?

Tegnap feltettük a ,,szerzeményt''. Vásároltam egy csomag parafalapot, egy pálmatex ragasztót, némi sötét falazúrt. Vizilóval kimértünk egy egyenest, a távolság közepét, feltettük  a középső darabot, majd mellé és fölé a többit. Átkentük kétszer vékonyan, és már egy óra múlva vissza is pakoltunk.

Az eredmény tök jó lett. Élvezhetjük a parafa minden jótékony tulajdonságát, de ami a legfontosabb, hogy nem hideg a fal. Nyugodtan neki lehet dőlni, komfortos melegérzetet ad. Ráadásul még jól is néz ki. 

Szóval tesókám, ha olvasod ezt, bár kétlem, akkor hajrá! Kicsi pénzből könnyen és villámgyorsan  meg lehetne oldani a falatok szigetelését MosolygásMosolygásMosolygás

Parafa2