A tilo gyár több beépítési ötletet is tanácsol a tervezőknek, de természetesen az építészek, belsőépítészek a saját ötleteiket is meg tudják valósítani. Egyet azonban nagyon fontos kihangsúlyozni: már a tervezés fázisában tisztában kell lenni, hogy melyik falszakaszokat fogják az E3 rendszerrel borítani.

A következő alapmegoldások léteznek: egyetlen fal, több, egymással csatlakozó oldalfal, mennyezet, mennyezet és fal együtt. Ha csak egyetlen falban gondolkodunk, akkor is előre kell tisztázni, hogy a paneleket vízszintesen vagy függőlegesen építsük be, mivel a lapok mindig párhuzamosak a szerkezetet tartó elemekkel. A polc- vagy gardróbrendszert csak a vízszintes burkolásnál lehetséges megvalósítani.

Egyetlen falon belül is többféle lehetőséget tervezhetünk: a teljes falat beborítjuk, egy falrészletet záró elemmel, vagy falrészletet szegéllyel. Ezeken kívül még variálhatjuk a látványt is, burkolatváltó lécekkel, polcrendszerekkel, fénypanelekkel, indirekt világítási lehetőségekkel.

Azt azonban minden esetben figyelembe kell venni, hogy az összefüggő felület, ha a lapok széltében helyezkednek el, akkor maximum 8 méter, ha hosszában nézzük, akkor pedig maximum 10 méter lehet. Amennyiben nagyobb felületről van szó, dilatációs hézagról kell gondoskodni.

Az E3 burkolórendszer alépítménye egy direkt az erre a célra fejlesztett sínrendszerből áll. A sínek elhelyezésénél be kell tartani a gyártó utasításait. A cég részletes leírást az egyes rendszerekről. Minden egyes elem elhelyezését meg kell tervezni, el kell készíteni a pontos konszignációt.

Amennyiben a tervező jól végzi a dolgát, és minden lapnak, sínnek, burkolatváltónak, szegélynek, lámpának vagy vezetéknek stb. megvan a helye, a szerelőnek könnyu a dolga. A lapok a jól ismert és bevált tilo Fix rendszerrel illeszkednek, a felületkezelésük pedig a szintén kiváló, extrém környezeti hatásoknak is ellenálló tilo MAXX többrétegu UV/akril lakkozás.

A rendszer külön előnye többek között a parafa rétegnek is köszönhető hangszigetelő képesség, ami manapság nem kis értéket képvisel. Az 1270x190x9,5 mm-es méretű lapok lehetnek egy, két vagy háromsorosak (mint azt a padlóburkoló lapoknál is megszoktuk), de lehetnek hossz- és keresztirányban is csíkosak. A panelekhez juhar, tölgy, cseresznye, paliszander, dió, wenge valamint ezüst színű kiegészítők (szegélylécek, burkolatváltók) is tartoznak.

Összességében elmondhatjuk, hogy az E3 egy valódi összkomfortos termék, amelyben egyesül a korszerű technika, az esztétikum és a gazdaságosság. Az E3 nemcsak szép, de egyszerűen kezelhető, praktikus és mindemellett valóban egyedi és különleges.

Tilo E3 12n

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268