Uncategorised

Hangszigetelés parafával + 3630/9663268

Hangszigetelés parafával - lépéshanggátlás - rezgéscsillapítás - léghanggátlás - utólagos zajcsillapítás

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY készítése 

+36/309663268 és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A parafa az egyik legjobb hangszigetelő és rezgéscsillapító anyag. Vannak olyan épületszerkezetek, amikor nem is igen akad jobb megoldás, mint a parafa úsztató réteg beépítése. Ilyen például a gépek rezgéscsillapítása - expandált, más néven fekete parafa alkalmazásával. A gép számára kialakítanak egy medencét. Ebben a medencében a gép súlya és a rezgés frekvenciaszáma szerint meghatározott úsztató réteget - a teljes alapon és a szegélyeken körben - egy méretezett 20-80 mm vastag expandált parafát helyeznek el. Erre kerül - ezen úszik - a szintén méretezett, teherelosztó rétegként szolgáló gépalap. A gépet a gépalapra helyezik, vagy típustól függően rögzítik.

Szalagparletta (készparketta) alá, laminált lapok alá a ritkább szemcsézettségű, agglomerált parafa lemez (alátét parafa ) jó választás, jó az ár-érték arány. Nemcsak olcsó, hanem korlátlan ideig megtartja hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságát. Az alátét parafa a kopogóhang gátlására szolgál. Egy 4 mm vastag parafa lemez lépéshanggátló értéke: 17-19 dB (a parafa sűrűségétől függ ez az érték.)

Bármily meglepő, ez vonatkozik a járólapokra is. A kiegyenlített aljzatra ragasztjuk a 4 mm vastag parafa hangszigetelő lapokat, majd erre ragasztjuk a különféle hidegburkoló lapokat, járólapot, csempét, gránitot pl. CM-17 flexibilis ragaszóval stb. Így 17 dB lépéshang-csökkentést érünk el.

Utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés és tanácsadás +36309663268 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebben ...

Hangszigetelés +36309663268

Hangszigetelés - egy kis elmélet 

Napról napra folyamatosan és egyre növekvő gondot jelentenek a különböző környezeti ártalmak. Tapasztalatom szerint a figyelem egyre gyakrabban fordul a hangártalmak felé. A hetvenes évek elejétől fokozatosan szigorodó szabványok írják elő a hőszigetelés mértékét (mindenki hallott a „k” értékről - ma „U” érték - ami a hőátbocsátási tényező jele). Ugyanakkor a hangszigetelési előírásokat gyakran nem tartják be, nem megfelelő anyagokat használnak - ez a jobbik eset, mert sokszor bizony teljesen kimarad az úsztató réteg a rétegrendből. Sokan egyáltalán nincsenek tisztában a méretezéssel, a helyes rétegrend kialakításával. Amennyiben a tervező megtervezi, megfelelő anyagokat használnak fel, a kivitelező szakszerűen beépíti, akkor szinte tökéletes megoldások léteznek. Az utólagos hangszigetelés sajnos soha nem lehet olyan jó, mintha szakszerű lenne az új építés. Másrészt a zaj csökkentése akkor hatékonyabb, ha az a zaj forrása felől történik. Mivel ez sok esetben nem oldható meg, különböző megoldásokat kell kitalálni. Az egyes szigetelő termékeket bevizsgálják hangszigetelésre, de arról sokszor nem tesznek említést, hogy az egyes beépítések során milyen értékeket "tudnak" ezek az anyagok. Nem mindegy, hogy rétegrendben alkalmazzák mondjuk lépéshanggátló rétegként, vagy falra ragasztják a szomszéd zaja elleni utólagos hangszigetelésként. Igen nagy a különbség!

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés, nyílászárók hangszigetelése - információ, tervezés és tanácsadás Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36/30-9663268

Nyílászárók hőszigetelése - hangszigetelése +36/309663268

 

Bővebben ...

Kopásállóság - karcállóság - igénybevételi osztály

Nemrég egy nagy bevásárló központban nem is annyira érdekes, mint inkább - sajnos - gyakran előforduló párbeszédre lettem figyelmes. Kíváncsi, információra éhes és némiképpen félretájékoztatott vevő érdeklődött egy faparketta kopásállósága iránt. Ez a kulcsszó , hogy kopásállóság, úgy került a köztudatba, mint a hőszigetelés témakörben a hőátbocsátási tényező. Jól hangzó szakszó, aminek a valós jelentésével kevesen vannak tisztában. A nagy nehezen előkerített, pár hét alatt "kiképzett" boltos legény aligha adhatott kimerítő választ. Erre a jelenségre nem szabad haragudni.

A burkoló szakma komoly tudást igényel, a vevőnek pedig nem a kell a szakmában elmélyülni. Szerencsére sok szaküzletekben tanult és tapasztalt eladók végzik a munkájukat, így kérdéseinkre szakszerű választ kaphatunk. Addig próbáljuk meg tisztázni a burkolóanyagok kopásállóságának a kérdését. 

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268 és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebben ...

Szigetelés parafával - +36-30/9663268

Minden egyes parafa termék:
 
három az egyben: hőszigetelés és parafa, hangszigetelés és parafa, vízszigetelés és parafa
 Három termék, egy alapanyag. A burkolatokról nem is beszélve ...
Tervezés és tanácsadás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és/vagy + 36309663268
ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY készítése 

Parafa Bojler 

A képen egy majd száz évvel ezelőtt készült bojler hőszigetelése látható. A bojler azóta is működik, megtekinthető az Elektrotechnikai Múzeumban.
Lám, már akkor is tudták, miért jó ez az anyag, amit sokan hajlamosak elfelejteni.
 

Mindenféle gazdasági krízis ellenére vagy éppen a krízis okán nagy figyelmet kell fordítani az épületek állagmegóvására, mindenek előtt és mindenek mellett a legfontosabb a vízszigetelés, a hőszigetelés és a hangszigetelés. Ha ázik a lakás, menthetetlenül tönkremennek a szerkezetek, a berendezés és a lakók egészsége. A nem elégséges és nem megfelelő hőszigetelés rossz energiagazdálkodást, jelentős pénzkidobást jelent. Egy rosszul megtervezett, rosszul megválasztott anyag, rossz beépítés nagy károkat tud okozni.

 

Milyen formában használhatjuk fel a parafát, és milyen előnyei vannak?

 

Parafa Hangszig Fal Padlo

A parafa vakolat - pl. a Subertres vagy Suberite - külső-belső felhasználásra javasolt, a homlokzaton nyáron visszaveri a napsugarat, télen belső fal megakadályozza a meleg kijutását. A hőreflektáló hatás elsősorban a gyors hőmérséklet-ingadozásoknál tapasztalható, illetve itt érezhető a leginkább a hatása, A hosszan tartó meleg levegő, illetve hideg levegő áramlásához megfelelő vastagságú hőszigetelő termékre, illetve hőszigetelő falazatra van szükség. (Ilyen pl. egy 44-s tört üreges kerámia falazó elem, az üregekben kőzetgyapot.)

 

A szigetelő anyagoknál nemcsak a hőszigetelő képességet, hanem a páratechnikai, hangszigetelési tulajdonságokat is figyelembe kell venni. A parafa hőszigetelő képessége (lambda értéke) megegyezik a többi termék (EPS - Pl. Hungarocell, szálas szigetelő anyagok - pl. kőzetgyapot, üveggyapot) hőátadási tényezőjével: lambda=0,040 W/m*K. Egyes termékeknél előfordulhat a 0,026 W/m*K érték, abban az esetben, ha légbuborékok kerülnek a szemcsék közé. A gyártói bevizsgálással megbízott intézet ad erről hivatalos minősítést.

A fent leírtak alapján hasonló vastagságra van szükség a legtöbb terméknél.

Hőszigetelésre, a hőáramlás megakadályozására a vakolat nem elégséges, erre a célra javaslom a különböző vastagságú, hőtechnikai számítás alapján méretezett vastagságú parafa táblákat. Födémekbe, gerendák közé pedig a különböző típusú és szemcseméretű parafa őrlemény remek megoldás.

Bővebben ...

Pálmafa bútorok

A PÁLMATÖRZS, MINT BÚTORFA
A jövő antikjai
 
Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy  +36/30-9663268
Burkolatok, hő- és hangszigetelések tervezése: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy  +36/30-9663268
Palma Messina 20fotel KisPalma Isle White

Az 1980-as évek végén, a világ kezdett rádöbbenni az őserdő irtásának következményeire. A Pacific Green kutatásba kezdett a trópusi tömörfák környezetbarát helyettesítőjére. A misszió során bejártak elszigetelt helyeket, távoli kultúrákat. A Csendes-óceán déli térségében, a szigeteken hatalmas, elhagyatott kókuszültetvényekre bukkantak. Ezeket a fákat az első telepesek ültették a XIX. század végén, de már rég nem használták őket kereskedelmi célokra. A múltban a kókuszpálma sok bennszülött nép életének alapanyagául szolgált. Törzséből házat, hajót építettek, leveleiből tetőt, a termés ételeik fő alkotórésze volt. Használták gyógyszernek, szúnyogriasztónak, kozmetikumoknak, és ceremóniákhoz dobot készítettek belőle. Úgy hívták: 'Az Élet Fája'.
Bruce Dowse ausztrál tervező felismerte a kiöregedett pálmafákban a lehetőséget. Gondolta, ha beválik, többé nincs kifogás a megmaradt őserdők kírtására.

Bővebben ...