parafa.net

Névnap

Ma 2017. július 20., csütörtök, Illés napja van. Holnap Dániel és Daniella napja lesz.

Facebook oldal

palma_luxorfotel.jpg
Wic_padlo_amsterdam.jpg
MF_Constr4.jpg

állás, munka

Legtöbben olvasták

főmenü

keresés

szavazás

Melyik téma iránt érdeklődik?
 

könyezetvédelem

hírek - megújuló energia

statisztika

Tartalom találatai : 13817036
parafa.net
HŐSZIGETELÉS - HANGSZIGETELÉS - BURKOLATOK +36/309663268 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 42
ElégtelenKitűnő 
HŐSZIGETELÉS - HANGSZIGETELÉS

BURKOLATOK

BELSŐ OLDALI HŐSZIGETELÉS

SZEMÉLYRE SZABOTT TERVEZÉS - TANÁCSADÁS

BELSŐ OLDALI HŐSZIGETELÉS - TERVEZÉS

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

+36-309663268

természetes anyagokkal a fenntartható építészetért

 

Ha nem tudja, mit tegyen:  burkolat felújítás, javítás vagy csere -

a régi burkolat elbontása vagy megtartása -, 

-legyen az parafa vagy más burkoló anyag - +36/309663268

ha nem tudja, hogy oldja meg a lakás, a hideg falak belső oldali hőszigetelését,

- legyen az parafa vagy más hőszigetelő rendszer - +36/309663268

ha nem tudja, hogy védekezzen a szomszéd vagy az utca zajától,

- legyen az parafa vagy más hangszigetelő rétegrend - +36/309663268

ha ablakfelújítás vagy ablak hangszigetelés és/vagy hőszigetelés kérdése foglalkoztatja,

ha nem tudja, hogy oldják meg a gépek rezgés elleni szigetelését,

ha penészes vagy nyirkos a fal vagy egyéb épületszerkezet 

jó helyen jár.

Olvassa végig figyelmesen a menüsort, ha a cikkekben nem találja meg a választ a kérdéseire,

írjon, kérdezzen, megtaláljuk a megoldást.

 

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

+36-309663268

mi csendet adunk

Kiszállással járó tanácsadást, felmérést, tervezést díjazás ellenében  vállalok.

A tanácsadás díja esetenként változó, egyéni megállapodás alapján.

Mivel márkafüggetlen az oldal, így garantálom, hogy optimális, a piacon a legjobb ár-érték arányú megoldását javaslom, így megtakaríthatja a további keresgélésre szánt pénzt és időt.                                  

          A parafa mindenki számára öröm, a gyerek, házi kedvenc, cica, kutya is tudja ezt.

parafa és cicaparafa és gyerekekparafa és kutya

Hangszigetelés tervezése, kivitelezése - egyedi megoldások ! 

Érdeklődjön a +36/309663268 vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

Padlóra utólagos hangszigetelés, 30 dB hanggátlás, egyszerűen, házilag kivitelezhető, 3 réteggel.


Budapest

A régi oldalaimat is megtalálják, akciókkal egyéb információkkal és sok zenével

http://www.parafa.net/index.html

Utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás: +36/30-9663268

Nyílászárók felújítása:

Kedves Olvasóim!

Nagyon szívesen segítek Önöknek megoldani a hangszigetelést a legjobb tudásom szerint.

Azonban addig is, kérem, legyenek figyelemmel embertársaikra, próbáljuk egymás számára élhetőbbé tenni a környezetünket.

Egy kis figyelmesség nem kerül semmibe, a szomszédokat, kollégáikat, családtagjaikat sok kellemetlenségtől kímélhetik meg.

Köszönöm mindannyiunk nevében.

kérjük, halkítsák le a készülékeiket

A tévézés hőskorszakában ezt mondták be este 10 óra körül. 

Megnézhető a Rádió és Televíziótörténeti Múzeumban

 

 A szomszédjukat nem tudom lecserélni, már a tervezőt és a kivitelezőt sem - de próbálok jó szigetelést tervezni és építeni.

Utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. és +36/30-9663268 vagy aFacebook-oldal

 

 
Hangszigetelés és parafa +36309663268 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 
Írta: Vajda Blandina   

Hangszigetelés - parafa a rétegrendben

A leggyakrabban előforduló hangszigetelési hiányosság a két szomszéd közötti lakáselválasztó fal tervezése, kivitelezése miatti hibából, hiányosságából fakad.

1. Régi, polgára lakásoknál a háború utána lakáshiányt úgy oldották meg gyorsan és takarékosan, hogy ún. rabicfalat húztak a nagyobb helyiség közepére. Ez a fal többnyire nagyon vékony, sérülékeny, egyenetlen,sokszor nincs függőben.

A hangszigetelése nagyon gyenge, ilyen esetekben szinte minden zaj áthallatszik a másik lakásból. 

2. új építésű ikerházaknál az előírttal ellentétben, újabb szokások szerint, takarékosságból, oda nem figyelésből nem húznak fel dupla falat, hanem csak egyetlen közös falat építenek a két lakás között. Szerencsésebb esetben nagyobb tömegű, hangszigetelőnek nevezett falazóelemmel, de sokszor csak normál soklyukú falazóelemmel. A legrosszabb kivitelezés az, amikor még csak nem is vakolják a falat, a gyors átadás érdekében csupán szárazvakolattal pótolják (gipszkarton ragasztásával).

További problémát jelent az, hogy a padlástér közös, nincs is elválasztás, illetve ezzel együtt a tetőszerkezet is közös. Ilyenkor a mennyezet felől is átjönnek a hangok, ami nem is csoda, mivel a mennyezet sokszor csak egy gerendára szerelt gipszkarton fóliával és némi lágy hőszigeteléssel.

3.Több esetben olyan megoldással is találkoztam, hogy csupán válaszfal tégla van a két lakás között.

4. Noha hanggátló, nagy tömegű falazóelem a két lakást elválasztó fal anyaga, a vésések annyira meggyöngítették a szerkezetet, hogy nem képes a kívánt hanggátlási eredményt elérni.

Fentiek csupán a fontosabb példák, további cikkeimben egyéb esetekre is kitérek.

Sokszor a szerkezet megfelel az előírásoknak, az előírt hangszigetelési követelményeknek, azonban a két szomszédos lakó életmódja nagyon eltérő, nehezen viselik el egymás zaját. Ez adódhat korosztálytól függő, szociális hovatartozásból eredő, eltérő érdeklődési körből, eltérő életritmusból eredő szokásokból.

Amikor meg kell oldanunk a hangszigetelést, nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni. Olyan nincs, hogy jó anyag vagy rossz anyag, jó szerkezet vagy rossz szerkezet - arra kell ügyelni, hogy a megfelelő anyagot, megfelelő technológiával, megfelelő szakértéssel megfelelő helyre kell beépíteni.

Most egy példát mutatnék be.

A lakások egy belvárosi polgára házban találhatók. Az egyik lakásban egy többgyermekes család él, a gyerekek még picik, éjszaka is sírnak, egész nap otthon van valaki. A másik lakásban egy egyedül élő fiatal ember, aki gyakran vállal otthoni munkát, de mellette fárasztó állása is van. Az igény jogos. Az egyik családnál a gyerekek sírnak, később majd játszanak, még később zenélnek vagy zenét hallgatnak. A mások, a dolgozó ember pedig szeretne a munkájára figyelni, szeretne pihenni, az egész napos stressz után kikapcsolni.

Az elválasztó fal a háború után készült, részben válaszfal téglával, részben rabicfallal lett megépítve. Az akkori tégla minősége nem volt éppen első osztályú, a hiányosságokat gyenge habarccsal pótolták. Mellette a falat vésésekkel gyengítették, nem csoda, ha szinte minden szó áthallatszott.

A szigetelési munkákat bonyolította az, hogy a nagy belmagasság hasznosítására egy galériát is építettek, amit az említett, nagyon gyenge falhoz illesztettek, részben rögzítettek.

Mielőtt bárkiben is felmerül a kérdés: ha ennyire bonyolult a szigetelés ebben a lakásban, miért nem a szomszédnál szigeteltünk. Itt nem csupán egyszerűbb, de olcsóbb is lett volna. Csakhogy ha a szomszéd nem akarja, és emellett átlagos életvitelszerű életmódot folytat - azaz nem működtet műhelyt, nem zenél erősítőkkel, csupán éli az életét - akkor nem kötelezhető a korszerűsítésre. Más a helyzet az új építésű lakásnál, ahol sokkal szigorúbban az építési előírások. Új építésnél sok esetben lehet reklamálni a kivitelezőnél, tervezőnél. 

Térjünk vissza a műszaki feladatokhoz. Mivel nagyon kicsi a lakás, a galériát csak kicsit lehet szűkíteni, így a lehető legvékonyabb, de hatékony rétegrendben kell gondolkozni. Így csak héj kerülhetett szóba, azaz egy kontakt, falra erősített rendszer. Ezt csak megfelelően teherbíró falra szabad  felszerelni.

A rétegrend 4 mm vastag parafa, 10-12,5-15 mm vastag nagy tömegsűrűségű hanggátló lap és dupla, hanggátló gipszkarton együttese, amelyeket megfelelő rögzítőanyagokkal, technológiával kell rögzíteni a falra, illetve egymáshoz. Nagyon kell ügyelni a megfelelő tömítettségre.

A héj beépítése előtt meg kellett bontani a galériát, annyira, hogy a nagyméretű lapokat be lehessen illeszteni, illetve kb. 5 cm-t le is kellett vágni az egyes elemekből - deszkákból.

A fal elkészülte után legletteltük a falat, ezzel bármilyen felületkezelésre elő lett készítve. A tulajdonos választása parafa falburkoló lapokra esett, két különböző mintával tették változatosabbá a viszonylag nagy felületet. A nagy belmagasság miatt kicsit tartottam attól, hogy túl sötét a fal a lakás méretéhez képest, így olyan parafát választott ki a lakó, amin szép, fehérrel vagy vörössel tört, változatos minták vannak.

A burkolás elkészülése után a galériát visszaszerelték majdnem az eredeti állapotába ... annyi eltéréssel, hogy a lépcsőkorlátok nem kerültek vissza, így a tér nagyobb lett.

A lakás ezzel a megoldással egy meleg, csendes otthonná vált .... 

 

parafa falburkolat parafa falburkolat

parafa falburkolat parafa falburkolat

parafa falburkolat parafa falburkolat   

      parafa falburkolat      parafa falburkolat

 

 

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 19. péntek, 09:47
 
Magic Floor vinil padló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vajda Blandina   

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával

+36309663268

Ha már nem szeretik a lakásban a járólapot, ha a járólap felülete megkopott, sokszor gyors és hatékony megoldást jelent a bontás nélküli burkolás. Ilyenkor több választási lehetőség van, ezek közül egyre népszerűbb a modul vinil lapok alkalmazása. A Magic Floor burkoló lapok többnyire fára - megszólalásig - emlékeztető felületűek, de vannak kőmintásak, és újabban a strukturált felületű, fonott minta jött divatba.

 MF

Mielőtt döntenénk, meg kell győződni arról, hogy a fogadó felület megfelel-e burkolásra.

Első lépésként megvizsgáljuk, hogy a lapok nem sérültek-e, nem mozognak-e, nincs-e repedés vagy ázás. A felületen ne legyenek nagyobb egyenetlenségek. Ázás esetén semmiképpen ne kezdjünk burkolni.

MF7 

Ha padlófűtésünk van, végezzünk nyomáspróbát, készítsünk felfűtési jegyzőkönyvet.

Kivitelezés előtt alaposan zsírtalanítsuk a felületet. majd alapozzuk le műgyantás alapozóval - amelyet nem nedvszívó aljzathoz javasol a gyártó.

Az aljzatra terítsünk önterülő aljzatkiegyenlítőt. Minden lágyburkolat asztalsimaságú felületet igényel, így érhető el a tökéletes látvány.A száradás legyen teljes, az aljzat nedvességtartalma max. 2 CM% lehet.

Bármennyire is vigyáztunk a tisztaságra, ragasztás előtt át kell porszívózni, hogy ne maradjon semmi a felületen. 

Ragasztáshoz jó minőségű PVC-ragasztót alkalmazzunk, amelyet A2-s fogazott glettvassal hordunk fel.

A ragasztók kiadóssága 30-50 gr/m2, típustól függően.

MF2  

A lapokat érdemes először kiosztani, megválasztani a burkolás irányát - általában a jellemző beeső fénysugarakkal legyen párhuzamos, vagy a bejáratra merőleges. Igyekezzünk meggyőzni az ügyfelet a lerakás irányának okáról.

MF3  

Nem javasolt szorosan a fal mellé illeszteni a lapokat, általános szabály, hogy a dilatációs hézag kb. a lap vastagsága legyen. Ezt később lehet takarni készen kapható szegővel, saját anyagából készült csíkokkal, esetleg színazonos akrilpasztával tömíteni.

A lapok egyszerűen szabhatók, a megfelelő, kimért helyen megkarcoljuk a kopóréteget, majd elpattintjuk.

 

Jóval gazdaságosabb a modul PVC, mint a laminált lap, mivel alig kell szabási veszteséggel számolni.

Miután leraktuk a lapokat, át kell gurítani a teljes és tökéletes tapadás érdekében.

MF5 

Alkalmazzunk megfelelő profilokat, burkolatváltókat is. 

MF4 

Magára igényes kivitelező nem csupán kitakarítja a burkolt helyiséget, hanem elvégzi az első beápolást is. 

Háromféle ápolószert alkalmazunk a használat során.

1. napi ápolószer

2. tartós ápolás

2. mélytisztítás 

Érdemes a padlónkat rendszeresen ápolni, meghálálja a törődést. 

 

MF6

A képeket egy külföldi oldalról kölcsönöztem. 

A kivitelező leírása szerint csak csiszolják a beton felületet, én minden esetben az aljzatkiegyenlítő használatát javaslom. Kivételt képez a szárazesztrich, OSB vagy gipsz aljzat. 

Néhány referencia kép egy másik külföldi oldalról.

Az egyik képen szépen látszik, amire vigyázni kell: a függőleges felületet mindenképpen alapozni kell, majd kontaktragasztásos technikával rögzíteni. Ellenkező esetben nem simul szépen a fogadó felületre. modul PVC      modul PVC

      modul PVC  modul PVC

  modul PVC

A fenti két képen szépen látszik, amire vigyázni kell: a függőleges felületet mindenképpen alapozni kell, majd kontaktragasztásos technikával rögzíteni. Ellenkező esetben nem simul szépen a fogadó felületre. 

A fentiek figyelembe vételével hosszú ideig kifogástalan minőségű padlóburkolatunk lehet.

Alapvetően kétféle minőségű lapok kaphatók, a lakosság célra gyártott padlólapok, ezek 2 mm vastagok és 0,33 mm kopóréteggel gyártják. A középületbe való lapok 2,5 mm vastagok (vagy ennél vastagabbak), és a kopófelület 0,5 mm-0,7 mm vastag.

Standard35

3 900,- ft fa/m2

Standard55, Stone

5 300,- ft fa/m2

Pastel Line, Mammut

6 300,- ft fa/m2

Drop&Walk, Click

8 650,- ft fa/m2

Luxus szövött vinyl

10 500,- ft +áfa/m2

 10 m2 feletti mennyiség esetén kedvezményt biztosítunk.

 

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 19. péntek, 09:54
 
Földsugárzás - típusok és jellemzőik PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Írta: Vajda Blandina   

A Föld, az égitestek és minden, ami lézetik sugárzást bocsát ki. A kozmosz és a Föld között egy egyenletes és jórészt térhálós szerkezetű, nagyjából szimmetrikus energiamező található. Ez az erőtér, a Föld mélyebb rétegeitől a kozmikus távolságokig terjedve hat és befolyásolja az élőlények életfunkcióit. Gyűjtőfogalommal földsugárzásnak hívjuk őket, bár a földsugárzás nem egységes, hanem nagyon sok összetevőből álló rendszer, időben, térben változik és van dinamikája. Ez az egységes energiarendszer azonban - hasonlóan a fényhez, amikor az egy prizmán áthalad - összetevőire bomlik, és ezek az összetevők a továbbiakban a rájuk jellemző tulajdonságokat hordozzák. Így jönnek létre a földsugárzások, a negatív radiesztéziai terek különböző típusai is.
 

Ennek megfelelően a föld mélyének geológiai adottságai, a vízerek, a terepviszonyok és egyéb (esetleg mesterséges) erőterek, amelyek itt a "prizma" szerepét töltik be, megtörik, modulálják azt. Ezért ennek az energiarendszernek, bizonyos irányokban és helyeken más - más tulajdonságai érvényesülnek és így, a tapasztalt élettani hatások ( egészségügyi kockázatai )is változnak, attól függően, hogy melyik összetevőjével van dolgunk.

Geológiai törésvonal sugárzások : A földkéreg állandóan mozog. A mozgás következtében repedések, vetődések alakulnak ki. Ezek néhány milliméter szélességtől akár több tíz centiméteres szélességűek lehetnek. Itt a szélesség és a veszélyesség között fordított arányosság áll fenn, azaz minél keskenyebb egy törésvonal, annál nagyobb veszélyt jelent a környezetre. A keskeny törésvonal az általa létrehozott keskeny sávon koncentrálja az energiát, amit a föld mélyében lévo feszültségek, erőhatások stb. keltenek. Még erősebb lehet az élettani hatás, ha érctelér is található az adott helyen, ami rendkívül kis helyre koncentrált, folytonosság nélküli, csak egy-egy helyen tapasztalható igen nagy intenzitású földsugárzást jelöl. A hegyvidéki építkezés ebben a tekintetben nem előnyös. Energiáját a térhálós szerkezet földsugárzásokból nyeri, melyek jellemzőit átalakítja és koncentrálja és így lesz az, ami. Sok esetben mérhető a radioaktivitás gamma tartományának megerősödése ezeken a területeken - a törésvonal sugárzásban - így annak mérése rendkívül fontos. Ugyancsak tapasztalható az esetek nagy részében a vízérsugárzás frekvenciája is a törésvonalban.

Vízérsugárzás : Ez talán a legszélesebb körben ismert földsugárzás. A vízérsugárzás a föld alatti egyes vízzáró rétegek között átszivárgó vízmozgás következtében alakul ki. Energiáját a föld belsejében lévő energiákból és a térhálós szerkezetű sugárzásokból nyeri, azok frekvenciáját a maga képére formálja, polarizálja és koncentrálja. Energetikailag bonyolultabb a helyzet, amikor több vízér találkozik és együttesen fejtik ki (polaritástól függetlenül mindig káros) hatásukat. A vízér méltán vívta ki az ismertséget, mivel esetében az egyik legveszélyesebb földsugárzás fajtáról van szó. Frekvenciái jórészt megegyeznek vagy közel állnak az ember belső szerveinek frekvenciáihoz. Csak ido kérdése, hogy megfelelő belső vagy külső védelem nélkül elhangolják azok normális működési frekvenciáit, negatív információkat juttassanak el a sejtekhez és adott esetben degeneratív folyamatokat indítsanak el. (Az ember nagy része víz ! A víz rendkívül jó információ tároló, szabad gyökei révén bármilyen , akár pozitív , akár negatív információt bele lehet vinni . A földsugárzások ezt a "vizet" bombázzák állandóan negatív információkkal. Nagy baj akkor van, amikor kitartó munkájuk eredményeként már képesek "félreinformálni a sejteket" és azok a rossz mintáknak megfelelően kezdenek el működni!)

Szent György- és Ley-sugárzás :
Ez egy térhálós szerkezetu energetikai rendszer, ami energiáját a Föld erőtereiből, a földmágnességből nyeri. A hálót szabályos, különböző polaritásokkal, intenzitási jellemzőkkel rendelkező sávok alkotják, melyek közepe mindig egy Szent György vonal. A Szent György vonalat két oldalról szimmetrikusan körülvevő interferencia vonalak közé tartozik a LEY vonal , ami az adott Szent György sáv struktúrájához tartozó legerősebb yin jellegű kísérő vonal, polaritása mindig negatív. Ez tulajdonképpen lezárja az adott Szent György struktúrát, mivel az utána következő két Szent György interferencia vonal erőssége ehhez képest elhanyagolható. A LEY vonal intenzitása a közbenso interferencia vonalakénak többszöröse. Ezen struktúrák sávjainak találkozási pontjai, de maguk a sávok is rendkívül fontosak voltak az ember számára a történelem folyamán - kultúrköröktől függetlenül. Itt az energiakoncentráció óriási! A régiek tudták is, hogy ezeket jobb elkerülni, illetve kultikus célokra fenntartani. A Föld idegáramairól beszéltek esetükben, és ezen vonalak mentén, a kereszteződéseik közelében voltak és vannak ma is azok az akupunkturás pontok, amelyek hatalmas energia energia-potenciáljukon túlmenően, spirituális jelleggel is bírnak. Az ilyen helyen történő dolgok az egész Földre, mint élő szervezetre kihatással vannak. Ezek alapján érthető, hogy a jelzett területeket az embernek kerülni kell.

Természetes, ha ezeket az érzékeny helyeket a Föld védi! Rövid ideig lehet bennük tartózkodni, de lakni nem. Ugyanúgy tiszteletben kell tartani őket, mint a régi Kínában tették ezt az emberek a feng shui mesterek tanácsára. Ezekben a kereszteződésekben olyan erős töltő, energetizáló tér van, ami néhány perces ott tartózkodás alatt is képes egy legyengült aurát regenerálni. A gyógyhelyek, búcsújáró helyek mindegyike eros Szent György vagy LEY vonalak, kereszteződések közelében találhatók! Ha már egy lakásban érezhető a Szent György vagy LEY sugárzás hatása, érdemes megkeresni az adott radiesztézia -i körülmények között azokat a NEGATÍV kozmikus csatornákat is, amelyek mindenképpen kerülendok és azokat is, amelyek POZITÍVAK , JÓK, így gyógyító terek lehetnek!

 Hartmann-sávok : Hartmann háló, amely a földet É-K, K-NY irányban, szeli át és szabad térben a mi földrajzi szélességünkben 2.5 * 1.9 m-es hálót képeznek vízszintes irányban, de a tér háromdimenziós, így rendelkezik egy kb. 2 m-es függoleges kiterjedéssel is. A rácsháló szélessége mintegy 30 cm, melynek egyik oldala negatív a másik pozitív töltésu. Ez a háló rácsok mindegyikének találkozási pontjaira igaz. É-D sávja kb. háromszor-négyszer erosebb, mint a K-NY-i. A sávokkal kapcsolatban megjegyzendo, hogy azok intenzitása a normál idoszámítás szerint éjjel 0- 3 óra között kb. háromszorosára emelkedik, ezen kívül van egy olyan tulajdonságuk is, hogy 36 óránként a K-Ny-i sáv látszólag megindul Dél felé. Ez 6 óra körül következik be, majd 10 órakor "visszaugrik" az eredeti helyére. A 36 órás idoköz azt jelenti, hogy hol délelott, hol délután kezdi "vándorútját". A Hartmann-sávok keresztezodési pontjaiban térörvény jön létre, ami a háló legveszélyesebb része, mivel az általa érintett csakrát vagy lezárja, ha annak forgás irányával ellentétesen forog, vagy túlpörgeti, ha azzal megegyező a forgásiránya. A Hartmann-sáv közepe semleges polaritású, így ott nem jelent veszélyt az emberre önmagában. A keresztezodési pontokhoz közeledve energetikai hatása egyre intenzívebb.  

Curry-sugárzás : Curry háló , amely a Hartmann hálóval 45 fokos szöget zár be, sávszerkezete hasonló, csak a rácstávolság 3.5*3.5 m. körüli szabad térben. Ugyancsak van háromdimenziós vetülete, hasonlóan a Hartmannhoz. A sávok által határolt területek pozitív vagy negatív polaritásúak. A sávok találkozási pontjai szintén térörvényt hoznak létre, ezért hatásuk hasonló a Hartmannál írottakhoz. ( A pozitív Curry rács enyhe töltotér lévén jó hatással van az emberre. Ezért érdemes (ha egyéb szempontok nem teszik lehetetlenné) az ágyat a gyerek tanuló helyét egy pozitív Curry térbe (nem sávba!) helyezni.)  

Tigris-sugárzás : Hasonló a Hartmann-sugárzáshoz, rácsmérete szabadban 5,5 (É-D) x 1,6 (K-NY) méter, zárt helyen ennél kisebb 4,5 x 1,4 méterre is összenyomódhat. A térhálós energiamezobol nyeri energiáját. Az É-D sáv kb. 3.5 -ször erosebb a K-NY-i összetevonél.. Erosségének alakulása korrelációt mutat a hold ciklusaival, ami teliholdkor éri el maximumát.

Benker Cubical System Benker-vonalak  alkotta energiaháló rendszert úgy lehet elképzelni, mint (a mi szélességi körünkön) 10 méteres élhosszúságú, egymásra rakott kockákat, amelyek élei pontosan a Föld mágneses pólusai felé tájoltak. Ezeknek a blokkoknak a "fala" 1 méter vastag. A kockák polaritása váltakozik. Anton Benker osztrák kutató megállapította, hogy a sugárzás nagy magasságokban és nagy mélységekben is ugyanúgy mérheto, mint a Föld felszínén. Ezeknek a vonalaknak a keresztezodési pontjai rendkívül eros geopatikus stresszt okoznak és az immunrendszer egészét károsítják. Hasonlóan a LEY struktúrához, ugyanúgy mérheto a lakáson belül és azon kívül is.

Fekete vonalak (Black Lines): A Fekete vonalak is a természet alkotta jelenségek, de hogy hogyan jönnek létre, nem ismert. Lokalizálhatók épp úgy, mint a többi földsugárzás, de nem alkotnak háló rendszert, mint például a Hartmann vagy a Curry. Természetüket tekintve hasonlítanak a feng shui "sha" vagy "sar" qi -jére, azaz a "gyilkos qi-re". Lehetnek egyenesek, görbék, mérhetok a Föld felszínen, de nagyobb magasságokban is, így az emeletes házakban is.  Két típusa van a Fekete vonalaknak , az egyik a "Fekete és nyomott" a másik a "Fényes, fekete, kemény és éles" - sajnos jobb szó egyelore nincs rájuk. Valószínuleg rokonságot mutatnak a Wilcheim Reich féle negatív orgon energiával. Viszont nem mutatnak hasonlóságot sem a normál vízér sem pedig a törésvonal sugárzással, itt más "frekvenciáról" vagy minoségrol van szó.

További sugárzásfajtákról a http://www.fengshuiradiesztezia.hu/foldsugarzasok_fajtai.html olvashatnak.

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

Módosítás dátuma: 2010. november 25. csütörtök, 18:39
 
INHEMIWA - belső oldali hőszigetelés +36/309663268 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 24
ElégtelenKitűnő 
 

HŐSZIGETELŐ PANEL - magyar szabadalom

 

ÉPÜLETEK BELSŐ OLDALI HŐSZIGETELÉSE

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY készítése

tervezés és/vagy tanácsadás: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

belső szigetelés tervezése - árajánlat készítése

termék szállítása - kivitelezés

 

 

40 mm vastag lemez, formahabosított PVC + kétrétegű alukasírozott hőtükör

λ= 0,026 W/mK, R= 1,549 m2K/W

Az új rendszerű, belső oldali hőszigetelés lehetőségét megteremtő eljárás előnyei:

  • 30%-kal jobb a hővezetési ellenállása, mint a hagyományos EPS tábláé (tehát 30%-kal jobb a hőszigetelő képessége)

  • ÉMI vizsgálatok szerint egy U (k) = l,6 W/ m2K  hőátbocsátási tényezőjű fal  U (k) = 0,44 W/m2K  értékre csökken.

  • Nyári időszakban, energiafelhasználás nélkül, kellemes (20-22 °C-os) beltéri klímaviszony érhető el.

  • Beépítése egyszerű és gyors.

  • A belső oldali hőszigetelés kivitelezési munkáinak elvégzése nem függ az időjárási viszonyoktól.

  • A belső oldali hőszigetelés azoknál a belvárosi műemlék épületeknél is előnyösen megvalósítható, amelyeknél a külső hőszigetelést esztétikai okok miatt nem lehet alkalmazni.

  • Új építésű téglaépületeknél a hőszigetelő panelek a fugakitöltő elővakolatra közvetlenül felerősíthetők .

  • Ha a belső falfelület rossz minőségű, nedves és penészes, a porladó, pergő vakolatdarabokat és a penészfoltokat el kell távolítani. Csak száraz, tiszta falra szereljünk  INHEMIWA belső oldali hőszigetelő paneleket az alkalmazási utasítás szerint. Így a vakolati problémák megszűnnek, a csúnya, egyenetlen felületek eltűnnek, a lakók egészsége nincs veszélyeztetve, komfortérzetük 100% -kal nő.

Felhasználási területek:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 6