Homlokzatok hőszigetelése

Depliant CAPPOTTO SK1

Parafa bevonat + méretezett hőszigetelő PUR/PIR hab

A lélegző - páraáteresztő homlokzati hőszigetelő rendszer

Tervezés és tanácsadás: +36/30-9663268

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY készítése 

  • Kiváló hőszigetelő (30-40% -l hatékonyabb a hagyományos rendszereknél)
  • Páraáteresztő, "lélegző"- biztosítja a fal átszellőzését, nincs páralecsapódás, gombásodás
  • Vízzáró 
  • Nem ég
  • Hosszú távon ellenáll a szélsőséges időjárási hatásoknak
  • UV-álló

A rendszer elemei:

  • ragasztó Pl. MAPEI AR1, Murexin stb.
  • méretezett vastagságú PUR/PIR tábla + dűbelek
  • glett
  • háló
  • glett
  • parafa bevonat a kívánt színben

Depliant CAPPOTTO SK

Depliant CAPPOTTO SK22

A meglévő falra a fal anyagától és minőségétől függően (pl. B30-as falra 6 cm vastag)) méretezett vastagságú PUR táblákat rögzítünk ragasztással és dűbelezéssel. A technológiai leírás előtt meg kell jegyeznem, illetve fel kell hívnom a figyelmet arra a tényre, hogy hangtechnikai szempontból helyes lenne a falakat leglettelni. Sokszor erre a felület egyenetlenségei miatt is szükség van. Sok falazóelem épületfizikai tulajdonságait is kétoldali cementvakolattal nevezik meg. Ezt sokszor figyelmen kívül hagyják a kivitelezők. A vakolóanyag kihagyásával hanghidak keletkeznek, amik kellemetlen következménnyel járnak. Ugyanakkor a huzat oxigénje a tűz terjedésének is a forrása. A táblákkal egyszerű dolgozni, kicsi a súlya, nem tartalmaz egészségre káros anyagokat. Csekély a párafelvevő képessége, így hőszigetelő hatása nem változik az idők során. A lapokat hézagmentesen, kötésben kell egymáshoz illeszteni. A ragasztót a tábla széleire, valamint két foltban hordjuk fel.

A szigetelőtáblák rögzítése után gletteljük a felületet. A glettbe hálót ágyazunk, ügyelve a részletekre. A nyílászárók környékét, különösen a sarkokat - a repedések elkerülése érdekében - meg kell erősíteni.

Depliant CAPPOTTO SK20 Depliant CAPPOTTO SK20

A hálós felületre kerül a második glettréteg, a hálót mindenhol gondosan be kell fedni.

Depliant CAPPOTTO SK22 

A sima, megszáradt rétegre hordjuk fel a parafa bevonatot. Nem szükséges alapozót használni, a bevonat tökéletesen tapad. A parafa vékonybevonat olyan, mint a bőr az emberi testen. Lélegzik, védi a szervezetet az UV-fénytől, rugalmas, nem engedi át a vizet, azaz egy ozmotikus membránt képez. Olyan színező anyagokat tartalmas, amely a gyorsított öregedési vizsgálatoknak is megfelelt, tehát nem változtatja a színét erős napsütésben sem. A hősugarak egy részét visszaveri így a nyáron lassabban melegszik át az épület. A parafa különleges tulajdonsága, hogy nagyobb hidegben sem hűl le a felülete 0 °C alá, így nem fagy rá a víz. A parafa egy vékonybevonat, a termék  lambda értéke 0, 026 W/m*K, tehát önmagában még nem szigetel, ezért alkalmazzuk a rendszerben a PUR (PIR) táblákat, melyek hőátadási értékéke közel azonos (0,024-0,028 W/m*K). A rendszer alkalmazásával egy természetesés komfortos hatást nyújtó, kiválóhő- és páratechnikai tulajdonságokkal rendelkező szigetelést kapunk. A kivitelezők is szívesen dolgoznak vele, a beépítés egyszerű, könnyű, gyors.

Tervezés, tanácsadás: +36/30-9663268, illetve Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.