Rifeng hőszivattyúk

Rifeng levegő-víz hőszivattyú: fűt, hűt, használati melegvizet ad

Rifeng1

Rifeng  tárolók

Miért ajánljuk a Rifeng hőszivattyú családot alternatív fűtési megoldásnak?

● Mert a Rifeng levegő-víz hőszivattyú egyszerűen telepíthető, elmarad a fúrt kút- vagy szonda telepítése,  a kert felásása talaj kollektorhoz, ezért lényegesen olcsóbb ezeknél a technológiáknál.

● Mert könnyen kapcsolható a már meglévő fűtés rendszerbe, legyen  az  gázkazán, olaj- vagy pellet fűtés, esetleg vízteres cserépkályha vagy kandalló.

● Mert alkalmazható szélsőséges  hőmérsékletek  között is, a legújabb hőszivattyús   technológiával  dolgozik,  akár -20°C  és  +35°C között.

● Mert  a Rifeng kültéri egységek alacsony zajhatással és rezonanciával dolgoznak, a hőszivattyú (klíma) kültéri egységénél is csak a szél zaja hallható, egyéb hanghatás nincs.

● Mert nem kell drága gázkémény, kazán, terv és gázbekötés, nem  robban fel, nem kell félni a  szénmonoxid  mérgezéstől, és GEO tarifa vagy H tarifával gazdaságos, olcsó az üzemeltetése is, valódi alternatívája gázfűtésnek.

● Mert egyedülállóan nagy teljesítményt biztosít a levegő víz hőszivattyú gyártmányok között.

 

Ha hőszivattyú, akkor alacsony hőmérsékleten "dolgozó" fűtésrendszer!

 Melyek ezek?

Az alacsony hőmérsékletű padlófűtés (max. 28 °C), a falfűtés (38-40 °C), a mennyezetfűtés (a mennyezetnél inkább a hűtés jöhet szóba, mert a hűtött, hideg levegő fentről lefele "mozog"). Számításba jöhet az alacsony hőmérséklet tartományban működő radiátoros rendszer (pl. a kondenzációs gázkazánok mellett így (kb. 40 °C) használják a korszerű radiátorokat). A hőszivattyú mellett kiválóan alkalmas a kitűnő hatásfokú Fan-coil rendszer, amely légbefúvással fűt és hűti a lakást a kánikulában.  (Ez a megoldás inkább irodákban, üzletekben használatos.) És mi indokolja az alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerek használatát? Természetesen a spórolás, az energiatakarékosság!

A Rifeng levegő-víz hőszivattyú család (alternatív,energia) összefoglaló és részletes technikai adatait a termékek oldalain találhatja meg. Ezeket a hőszivattyúkat elsősorban családi házak fűtési rendszereihez ajánljuk, de természetesen kisebb társasházak, irodák, műhelyek fűtése és hűtése is megvalósítható, esetleg több hőszivattyú felszerelésével valósítjuk meg a geotermikus rendszert. Fűtéskorszerűsítés esetén gondoljon a Rifeng levegő-víz hőszivattyúra!   alternatív energia

A fűtés-hűtés épületgépészeti technológiához kapcsolódó valamennyi anyagot  gyártó Rifeng vállalattal 2009. óta folytatott tárgyalások eredményeként jelenleg a fűtő hűtő levegő víz hőszivattyúkat és a hozzájuk rendelhető különböző méretű puffer tartályokat forgalmazzuk, a későbbiek folyamán a teljes szortiment megjelenik kínálatunkban.

A Rifeng levegő-víz hőszivattyú rugalmasan beépíthető bármilyen fűtési és használati melegvíz szolgáltatási rendszerbe. A fűtővíz hőmérséklete megválasztható mind radiátoros fűtésekhez, mind padló- vagy falfűtésekhez is. Ha a mennyezetben is elhelyezünk csövezést, vagy ventillátoros konvektorokat alkalmazunk a fűtéshez, akkor kihasználható a Rifeng hűtő-fűtő hőszivattyúk hűtési képessége is. (Radiátoros esetben nem, padlófűtés esetében korlátozottan ajánljuk a hűtést!).

A "csak fűtő" és a "hűtő-fűtő" levegő-víz hőszivattyú névleges teljesítménye 7 Celsius fok levegő hőmérsékletre vonatkozik, és a termékskála 8 kW-28 kW fűtőteljesítményt ad. Ez teszi lehetővé, hogy szinte bármely családi ház fűtéséhez megfelelő teljesítményű, megújuló alternatív energiát használó hőszivattyút tudjunk ajánlani. A kültéri medence fűtését a Rifeng medence hűtő-fűtő hőszivattyúkkal biztosíthatjuk. Alkalmazhatóságuk inkább a tavasztól-őszig történő vízmelegítésre korlátozódik, bár -5 Celsius fok felett már működőképesek, de hatásfokuk (COP) inkább a jobb időben teszi lehetővé a hatékony működésüket. 4,8 és 18 kW fűtőteljesítményig kínálunk medencefűtést.

 

Tavasztól őszig fűtésrásegítés, valamint a háztartási melegvíz előállítása céljából a Rifeng hőszivattyúk összekapcsolhatók napkollektorokkal. A napkollektorokat ebben az esetben a Rifeng vezérlőegység szabályozza, így azok energiája a lehető legoptimálisabban van kihasználva. (Nyáron a hőszivattyú csak a legszükségesebb esetben kapcsol be.)

Így szerelünk egy komplett energiatakarékos Rifeng rendszert. Hőszivattyú kapcsolása napkollektorral, egy hőcserélős puffer tartállyal.

 

Hőszivattyú típusok és összehasonlításuk

Levegő-víz hőszivattyúk

 

Sema Levego Viz Hoszivattyu

legfőbb előnyei

  • Bárhová telepíthető,
  •  Egyszerű és gyors telepítés,
  • Nem igényel jelentős előkészületeket,
  • Kisebb beruházást igényel, mint a geotermikus, vagy vizes típusok,
  •  A leggazdaságosabb megoldás a már meglévő fűtési rendszer esetén.
  •  (COP 3,5 - 4,1),

A környezeti levegő hőenergiáját hasznosítja. A rendszert kültéren és beltéren (megfelelően nagy légköbméter esetén) egyaránt telepíthető. A hőmérséklet csökkenésével csökken a hatásfoka, nyáron viszont emelkedik!

esetleges hátrányai

  •  Alternatív fűtési rendszert igényelhet.
  • Külső hőmérséklettől függő teljesítmény.

 

Talajkollektoros hőszivattyú

Sema Talajkollektoros Hoszivattyu

legfőbb előnyei

  • Nincs engedélyezési eljárás, Olcsóbb, mint a talajszondás rendszer,
  • Nagyon magas hatásfok (COP: 4,0 - 5,0),
  • Teljes mértékben megoldja az épület fűtését, hűtését és melegvíz ellátását.

A talajfelszín alatt kb. 1,5 - 2 méter mélyen vízszintesen elhelyezett csőkígyón keresztül nyernek a földből hőt. Ez olcsóbb, mint a talajszondás megoldás, de nagyobb helyigénye van, ha azonos hatékonyságot szeretnénk elérni. A fűtött épület alapterületének háromszorosa!

esetleges hátrányai

  • Nem alkalmas passzív hűtésre.
  • Telepítése nagy felfordulással jár.
  • Nagy szabad földterület szükséges.
  • A terület árnyékoltsága befolyásolja a hatékonyságot.

Geotermikus hőszivattyú

Sema Talajszondas Hoszivattyunk

legfőbb előnyei

  • Viszonylag kis helyigény,
  • Bárhová telepíthető,
  • Passzív hűtésre is alkalmas,
  • Teljes mértékben megoldja az épület fűtését, hűtését és meleg víz ellátását,
  •  Nagyon magas hatásfok (COP: 4,0 - 5,0), ami egész évben állandó

Talajszondás hőszivattyúk esetében két kb. 50-100 méter mély furatokba leengedett szondák segítségével nyerik ki a föld hőjét. Ez a rendszer nagyon helytakarékos és gyakorlatilag bárhol megvalósítható.

esetleges hátrányai

  • A szonda furat költsége bizonyos esetekben magas lehet.
  • Bányakapitányi engedély szükséges.
  • A meglevő fák gyökereit tönkreteheti

 

A teljes árlistát regisztrált ügyfeleink olvashatják oldalamon.

További információ, tanácsadás, forgalmazás

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36/309663268