Padlófelújítás Magic Floor vinil padlólappal

Burkolat cseréje bontás nélkül modul LVT lapok alkalmazásával

+36309663268

Ha már nem szeretik a lakásban a járólapot, ha a járólap felülete megkopott, sokszor gyors és hatékony megoldást jelent a bontás nélküli burkolás. Ilyenkor több választási lehetőség van, ezek közül egyre népszerűbb a modul vinil lapok alkalmazása. Az LVT burkoló lapok többnyire fára - megszólalásig - emlékeztető felületűek, de vannak kőmintásak, és újabban a strukturált felületű, fonott minta jött divatba. 

 MF

Mielőtt döntenénk, meg kell győződni arról, hogy a fogadó felület megfelel-e burkolásra. Első lépésként megvizsgáljuk, hogy a lapok nem sérültek-e, nem mozognak-e, nincs-e repedés vagy ázás. A felületen ne legyenek nagyobb egyenetlenségek. Ázás esetén semmiképpen ne kezdjünk burkolni.

MF7 

Ha padlófűtésünk van, végezzünk nyomáspróbát, készítsünk felfűtési jegyzőkönyvet.

Kivitelezés előtt alaposan zsírtalanítsuk a felületet. majd alapozzuk le műgyantás alapozóval - amelyet nem nedvszívó aljzathoz javasol a gyártó.

Az aljzatra terítsünk önterülő aljzatkiegyenlítőt. Minden lágyburkolat asztalsimaságú felületet igényel, így érhető el a tökéletes látvány.A száradás legyen teljes, az aljzat nedvességtartalma max. 2 CM% lehet.

Bármennyire is vigyáztunk a tisztaságra, ragasztás előtt át kell porszívózni, hogy ne maradjon semmi a felületen. 

Ragasztáshoz jó minőségű PVC-ragasztót alkalmazzunk, amelyet A2-s fogazott glettvassal hordunk fel.

A ragasztók kiadóssága 30-50 gr/m2, típustól függően.

MF2 

A lapokat érdemes először kiosztani, megválasztani a burkolás irányát - általában a jellemző beeső fénysugarakkal legyen párhuzamos, vagy a bejáratra merőleges. Igyekezzünk meggyőzni az ügyfelet a lerakás irányának okáról.

MF3 

Nem javasolt szorosan a fal mellé illeszteni a lapokat, általános szabály, hogy a dilatációs hézag kb. a lap vastagsága legyen. Ezt később lehet takarni készen kapható szegővel, saját anyagából készült csíkokkal, esetleg színazonos akrilpasztával tömíteni.

A lapok egyszerűen szabhatók, a megfelelő, kimért helyen megkarcoljuk a kopóréteget, majd elpattintjuk.

MFkiv13 

Jóval gazdaságosabb a modul PVC, mint a laminált lap, mivel alig kell szabási veszteséggel számolni.

Miután leraktuk a lapokat, át kell gurítani a teljes és tökéletes tapadás érdekében.

MF5 

Alkalmazzunk megfelelő profilokat, burkolatváltókat is. 

MF4 

Magára igényes kivitelező nem csupán kitakarítja a burkolt helyiséget, hanem elvégzi az első beápolást is. 

Háromféle ápolószert alkalmazunk a használat során.

1. napi ápolószer

2. tartós ápolás

2. mélytisztítás 

Érdemes a padlónkat rendszeresen ápolni, meghálálja a törődést. 

 

MF6

A képeket egy külföldi oldalról kölcsönöztem. 

A kivitelező leírása szerint csak csiszolják a beton felületet, én minden esetben az aljzatkiegyenlítő használatát javaslom. Kivételt képez a szárazesztrich, OSB vagy gipsz aljzat. 

Néhány referencia kép egy másik külföldi oldalról.

Az egyik képen szépen látszik, amire vigyázni kell: a függőleges felületet mindenképpen alapozni kell, majd kontaktragasztásos technikával rögzíteni. Ellenkező esetben nem simul szépen a fogadó felületre.

 modul PVC      modul PVC

      modul PVC  modul PVC

  modul PVC

A fenti két képen szépen látszik, amire vigyázni kell: a függőleges felületet mindenképpen alapozni kell, majd kontaktragasztásos technikával rögzíteni. Ellenkező esetben nem simul szépen a fogadó felületre. 

A fentiek figyelembe vételével hosszú ideig kifogástalan minőségű padlóburkolatunk lehet.

Alapvetően kétféle minőségű lapok kaphatók, a lakosság célra gyártott padlólapok, ezek 2 mm vastagok és 0,33 mm kopóréteggel gyártják. A középületbe való lapok 2,5 mm vastagok (vagy ennél vastagabbak), és a kopófelület 0,55 mm - 0,7 mm vastag.