Munkahelyünk burkolatai

Munkahelyek padlói - burkolatai

tervezés, tanácsadás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és/vagy +36/309663268

Megosztás a Facebook-on

Korunk embere a legtöbb idejét a munkahelyén tölti. Munkahely lehet például a saját lakása vagy egy iroda. A jó munkaerő egészséges, testileg és lelkileg egyaránt. Ha jól érzi magát, kreatívabb, türelmesebb az ügyfelekkel. Fájó lábbal és derékkal nem tud koncentrálni az elvégzendő feladatra, ezért az építtetőnek, vagy fenntartónak figyelni kell a komfortos és barátságos környezet kialakítására. Számos építészeti szabvány kötelezi a tervezőt és a kivitelezőt arra, hogy műszakilag és különféle biztonsági előírásoknak megfelelő anyagokat, termékeket építsenek be. Arra azonban alig van előírás, hogy a hely, ahol teljesíteni kell, egészséget megőrzőbbé, lelki egyensúlyt biztosítóvá legyen. Az teljesen természetes, hogy egy sportcsarnokba rugalmas burkolatot terveznek. Annak is természetesnek kell lenni, hogy egy irodában, egy üzletben, egy munkapult mellett is puha, gerinckímélő, ugyanakkor könnyen takarítható, esztétikus anyag kerüljön. Több megoldás is létezhet.

Egyik lehetőség a még kevéssé ismert, és nem elég merészen alkalmazott parafa burkolat. Az alapanyag érdekessége, hogy olyan tulajdonságai vannak, amiket szinte semmi más nem tud biztosítani. Amellett, hogy teljesen természetes (a paratölgy kérgéből készül), amellett, hogy tartós és műszakilag kifogástalan termékek készülnek belőle, számos olyan fizikai tulajdonsága ismert, ami az emberi élet számára komoly értéket képvisel. Amikor rálépünk, meleg és puha, akár egy padlószőnyeg. A takarításához viszont nem szükséges semmilyen gép, egyszerűen karbantartható, ápolható. Amikor járunk rajta, nem halljuk a lépéseink zaját, mert a parafa elnyeli. A szomszédos szobákba sem terjednek a kopogó hangok. Nagy termekben komoly figyelmet kell annak szentelni, hogy minél kevesebb legyen a zajforrás, illetve a zajokat minél hatékonyabban kiszűrjük. Amikor a bútorokat elhelyezzük rajta, amikor a székünkön ülünk, amikor görgős széken (műanyag görgőket használjunk!) gurulunk egyik dossziétól a másikig, a fióktól a számítógépig, nem marad nyom a padlón, mert az anyag rugalmas. Amikor az egész napos állás vagy ülés után néha kinyújtjuk a lábunkat, titokban kibújunk a szűk cipőből, jól esik a burkolatra állni, mert meleg. Régóta tudott dolog, hogy a parafa igen jó szigetelőanyag, ez az, amit a lábunkkal is érzékelhetünk. Végül, amikor a szemünket pihentetni szeretnénk, és örülnénk a szépnek, akkor a munkaasztalról vagy a monitorról lekapva a fejünket elnézegethetjük a munkahelyre csempészett természet egy darabját, a virágok mellett az izgalmas és változatos erezetű fát, ami a padlónkat díszíti. Nos, ebből az érdekes anyagból sokféle építőipari terméket, burkolatot készítenek. Látványra lehet meleg mézszínű, de lehet színezett. A felülete visszaadhatja a fa kérgének rajzolatát, de készülhet fafurnéros - a mahagónitól a tölgyig, bármilyen - változatban is. Ezek közül bármelyik lehet készparketta vagy ragasztható lap, de lehet álpadló is. Az álpadló vagy kettős padló speciális megoldást jelent a korszerű, minden technikai igényt kielégítő irodáknál. Maga az álpadló a padlólapokból és az azokat tartó szerkezetből áll. Mivel az álpadló lapok egyszerűen kiemelhetők, ott alkalmazzák, ahol bármelyik pillanatban nagyobb ráfordítás, előkészület nélkül hozzá kell férni valamelyik rendszer hálózatához, irodákban, üzlethelyiségekben, elektromos helyiségekben stb. A tartószerkezetek finom állíthatósága lehetővé teszi a nyers betonpadló egyenetlenségeinek, illetve a szintkülönbségek kiküszöbölését. A lapokra járórétegként érdemes parafa lapokat választani. Ezzel a döntéssel azt a tipikus helyzetet érjük el, amikor a profi technológia találkozik az esztétikummal és komfortérzettel.

Tartós, strapabíró, nagy igénybevételnek  ellenálló burkolatot készíthetünk a Magic Floor modul vinil burkolólapok beépítésével. Számtalan színben gyártják, fa vagy kőmintával. Nagyon sima aljzatot igényel, de a leragasztása egyszerű, alig van szabási veszteség, nem kell fugázni, lerakás után szinte azonnal használatba lehet venni. Burkolhatunk vele padlót, falat, lépcsőt, tartósan szép felületet nyerünk.

tervezés, tanácsadás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és/vagy +36/309663268

free counters