Olajozott készparketta ápolása

A parafa készparketta ápolása, karbantartása

tervezés, tanácsadás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és/vagy +36/309663268

A fa természetes anyag, ezért természetes szerekkel kell ápolni és karbantartani. A szakszerű ápolás és a gondos karbantartás azt eredményezi, hogy sokáig örömünket fogjuk lelni padlónkban.

A Boxler cég keményviasz-olaja, valamint a viaszos takarítószere egyrészt tartós védelmet nyújt a fa- és parafa felületeknek, másrészt szebbé tesszük az anyagokat. A kisebb sérülésekhez vagy az erősebb szennyeződésekhez finom dörzspapírt vagy súrolórongyot, és törlőkendőt kell használni. Még a keményviasz-olajjal kezelt burkolólapoknál is számíthatunk arra, hogy a fokozottabb használatnak kitett felületek idővel kopnak, ez természetes. A felületeket rendszeresen kell ápolni. Az ápoláshoz a viaszos ápolószert ajánljuk (1 m²-hez kb. teáskanálnyit). Az ápolás során a felület fokozottabban karcálló, stabil és vízálló lesz, továbbá megkönnyíti a napi takarítást. Az ápolószer a fapadlóknak és bútoroknak selymes fényt kölcsönöz. A viaszos ápolószer és tisztítószer ápolási rendszeressége a felületet érő hatások intenzitásától függ.

Pic Pflege Cleaner74x100

Ápolás:

Az szennyeződésektől alaposan megtisztított, keményviasz-olajos felületre puha kendővel kell a viaszt vékonyan felhordani. Ezután alaposan dörzsöljük be, és polírozzuk. Minden kezelésnél ezt a folyamatot kell megismételni. Lakkozott felületeknél a keményviasz-olajat puha ronggyal vékonyan kell felhordani, a felesleget le kell törölni.

Pic Pflege Hwo47x100

Javítás:

A felület legyen száraz, por- és zsírmentes, így lesz megfelelő hatású az ápolás. A viaszolt felületen a kisebb karcolásokat és sérüléseket finom csiszolópapírral a sérülés irányában finoman megcsiszoljuk. A csiszolatport távolítsuk el. Ezután ezt a területet keményviasz-olajjal itassuk át, hagyjuk rajta rövid ideig, amíg beszívódik, majd a felesleges anyagot puha, tiszta és száraz ronggyal töröljük le. Kb. 5-6 óra múlva a csiszolópapírral finoman csiszoljuk át a felületet a sérülés irányában, és ápoljuk be a viaszos tisztító- és ápolószerrel.

Figyelmeztetés:

A keményviasz-olajjal és ápolószerrel átitatott rongyot hagyjuk alaposan megszáradni (mivel gyúlékony), és csak ezután szabad kidobni a szemétre. Minden fából készült szerkezet érzékeny a környezet nedvességtartalmára, a fának is változik a nedvességtartalma. A nedvességtartalom változásával a fa tágul, vagy zsugorodik, ezért érdemes ügyelni arra, hogy a levegő nedvességtartalma (átlag 20 °C mellett) az egész év során lehetoleg 50 és 65% között maradjon. A fűtő-, illetve a légkondicionáló készülékeket ennek alapján kell beállítani. Ezeket a klímaviszonyokat nemcsak a bútorok, burkolatok szeretik, hanem minden fából készült szerkezetnek (képkereteknek, hangszereknek), és nem utolsó sorban a lakó, az Ön közérzetének is jót tesznek. Kívánjuk, hogy minél tovább leljék örömüket a Boxler keményviasz-olajjal kezelt burkolatokban és bútorokban. Reméljük, hogy ezek az ápolószereink igazi és hatékony segítséget nyújtanak háztartásukban.

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

Sajnos a Boxler-terméknek a gyártása megszűnt, a gyár bezárt.

Helyette javaslom a natúr parafa utólagos olajozását-viaszolását,  ezt kitűnő magyar szakemberek végzik.