Burkolatok gyerekszobába, hálószobába

Színek és építőanyagok

Pár éve végre „megengedi” a divat, hogy színeket vigyünk életünkbe. Lakásunkban már nemcsak a megszokott pasztellszínek uralkodnak, hanem megjelent az arany, a napsárga, a sötétnarancs, a rózsaszín, a mély bordó vagy akár a méregzöld, a királykék és még sorolhatnám. Tehát merészebbek, vidámabbak lettünk. A burkolatoknál csak úgy, mint a kárpitoknál vagy egyéb lakástextileknél. Ha régi faburkolatunkat szép, mintás vagy színes burkolatra szeretnénk váltani, kétféle megoldás lehetséges.

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

tavaszi akció  6000 Ft/m2

 parafa parkettaparafa parkettaparafa parketta

parafa parketta parafa parkettaparafa parketta 

                     parafa parkettaparafa parketta

                           Fantasztikus tavaszi akció!  4500 Ft+ ÁFA/m2

 

Színes parafa burkolatok

Az első megoldás az, amikor körbejárjuk az üzleteket, megnézzük a kínálatot, összehasonlítjuk a meglévő árnyalatokat, majd megvásároljuk a kiválasztott terméket. Ma már nagyon sokféle anyag létezik, kisebb-nagyobb mintás és homogén felülettel, sokféle szín és árnyalat közül dönthetünk. Ha vékonyabb anyagot választunk (pl. linóleum, PVC, parafa), különféle bordűröket, intarziákat készíttethetünk. Ügyes kezű mesterek gyönyörű felületeket tudnak varázsolni akár a legegyszerűbb anyagokból is. Az egyedüli nehézséget az jelentheti, ha esetleg nem áll azonnal rendelkezésre (pl. nincs raktáron) az az anyag, amibe beleszerettünk. Ilyenkor lép életbe a B-terv, azaz a másik variáció.

Festett burkolatok

A gyárak már kitalálták, hogy a divattal lépést kell tartani, ezért sokféle színu anyagot gyártanak. Azonban egy forgalmazónak nehéz, illetve költséges lenne nagy választékot készleten tartani. Ezért néhány gyártó kitalálta azt, hogy natúr felületű burkolatot hoz forgalomba. Ezeket aztán kívánság szerint lehet színezni, különféle eljárásokkal, festékekkel, pácokkal festeni, majd felületkezelni. A szitázás az egyik legősibb nyomdatechnikai eljárás, sokáig nem alkalmazták, egy ideje újra a reneszánszát éli. A számítástechnika és a digitális fényképkidolgozás fejlődésével bármiről filmet, majd szitát készíthet egy szakember. Ezzel az eljárással a burkolatokra mintát, színeket tehetünk, s így hihetetlen változatos, szép és izgalmas padlót tudunk kialakítani. A hatást különféle erezetkiemelő anyagokkal (az alapanyag mintáinak kiemelésével) még tovább fokozhatjuk. A legkézenfekvőbb eset az, ha a natúr parafa lapokat előre befestik. A színskála bármely színét kiválaszthatjuk, bármely mintát nyomtathatunk. A már színes lapokat terv szerint le kell ragasztani. Ragasztás után a felületet még kezelni is kell. Ajánlatos három réteg rugalmas parafalakkot felvinni. Létezik másik megoldás is. Sok gyártó jelent már meg a piacon viaszaival, olajaival. Ezekhez, igaz még borsos áron, pigmenteket is lehet kapni. Ez esetben az olajt színezzük, és a színes olajt visszük fel a natúr felületre. Ötletgazdag emberek vidám környezetet varázsolhatnak maguknak, gyermekeiknek. Mindemellett olyan anyagot építünk be, amely jó hőszigetelő képességének köszönhetően meleg hatású. Puhasága miatt biztonságos és mégsem sérülékeny, mégsem kopik. Színei mellett és ellenére és természetes.

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268