CASTELLANA - különleges burkolatok

egyedi fürdőszoba burkolatok

Boxler Furdo5

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

a különleges technológiának köszönhetően tökéletesen vízállófa a fürdőben CASTELLANA PARKETTA Mielőtt mesélnénk arról, hogy kerül fa a fürdőbe, említsünk meg két gondolatot, és értsük meg a két gondolat összefonódását.

Az első gondolat

A fa az élet és a család szimbóluma, a fa a házat építő ember első építőanyaga. A fa, aminek a kisugárzása, illata semmihez sem hasonlítható, életünk nélkülözhetetlen eleme. A mester, aki egyszer megtanult a fával bánni, míves munkával alakítani, soha nem pihen, újabb és újabb ötleteket, megoldásokat keres.

A második gondolat 

Az energia, a meleg egyre féltettebb kincsünk. Egyre nehezebb a föld mélyét rabolni, közben a levegőnket szennyezni, és egyre drágább a megszokott kényelmünket fenntartani. Olyan lehetőségeket kell keresni, ami egyszeru, ami a megtartott komfortunk mellett nem növeli a kiadásokat. Passzív energiahordozót kell tartani a környezetünkben, olyat, ami ugyan nem fejleszt, de nem is enged el energiát. Nem engedi, hogy testünkből elillanjon a meleg, ahogy felöltöztetjük testünket, úgy öltöztetjük fel környezetünket is. S mire is valók a mesteremberek, mint arra, hogy a melegünket éppen a fával őrizzék. Nem tüzeléssel, hanem építéssel.

A harmadik évezred kapujában elterjedt fogalom lett a hőszigetelés. Most azonban egy újabb szóval kell megismerkedni, ez pedig a hőtartás. Egyszerően megtapasztalhatjuk: mezítláb lelépünk a padlóra, és hideget vagy meleget érzünk.

Ha kőre lépünk, kemény és hideg, ha fára, különösen parafára, akkor lágyabb és meleg az érzetünk.

Érdekes, hogy ez még akkor is tény, ha történetesen padlófűtésünk van. Képzetünkben és érzékeinkben társítjuk a két jellemzőt, a keménységet és a hidegséget. Nos, nem véletlen, hogy éppen ezért egyre több fával vesszük körbe magunkat. Képzeljük csak el, hogy állunk a kellemes zuhany alatt, ülünk egy illóolajos, finom, meleg vizű kádban. A napi munkában elfáradt testünk átadja magát a pihenésnek, szinte átlépünk az álom kapuján - Talán valami kellemes zene is beszűrődik, nyúlunk a puha, fehér törölközőnkért, kilépünk, mert nem érjük el. És a meleg gőz, a borünk lágysága, megpihent talpunk nem a hideg követ, hanem ismerős elemet érez. Mert a padlónk élő anyagból, a meleget jól tartó fából vagy parafából van.

A kőből készült lapok nemes termékek, de a fa valami egészen más. Sokan félnek beépíteni vizes helyiségekbe, hisz naponta olvashatjuk a figyelmeztetéseket, óvjuk parkettánkat a nedvességtől, ázástól. Mára olyan különleges eljárásokat, technológiákat fejlesztettek ki, hogy nyugodtan burkolhatjuk fával nemcsak a nappalinkat, nemcsak hálónkat, hanem konyhánkat és a fürdőszobánkat is.

Boxler Furdo3

A legegyszerűbb eljárás, ami egyben bárkinek megfizethető, ha a gondosan kiegyenlített, sima aljzatra felületkezeletlen, natúr parafa lapokat ragasztunk. A parafa, ami egy különleges tölgyfafajta kérge, nemcsak meleg és puha, hanem műszakilag is kifogástalan megoldást nyújt. A ragasztás után három vagy négy lakkréteget védi a felületet. A parafa nemcsak hő- és hangszigetelő anyag, de tudni kell, hogy a gomba sem telepszik meg rajta. Azért szerencsés és egyben kívánatos az utólagos lakkozás, mert vizes helyiségekben hézagmentes burkolatot kell építeni, gondoskodni kell arról, hogy a fúgákba ne rakódjanak le a szennyeződések.

Boxler Wellnessliegen 5

Ha valaki idegenkedik a parafa természetes színétől, vagy sajátos erezetétől, vagy egészen egyszerűen egyedi, esetleg tarka padlót, csíkos vagy pöttyös mintát szeretne, az is megvalósítható, hiszen bármilyen képet, mintát, színt rá lehet festeni az anyagra. Aki hagyományosan fát választ, arra is akad bőven megoldás.

Boxler Furdo12

A legismertebb változat, amikor tömör egzótát pl. teakfát teljes felületen ragasztanak, majd a fúgákat különleges tömítőanyaggal, vagy kaucsuk gumicsíkkal töltik ki. A felületet vagy lakkozzák, vagy olajozzák, természetesen ez esetben is több rétegben.

Boxler%20024

Szinte hihetetlen, de nemcsak a tömör egzotikus fában gyönyörködhetünk, hanem szinte bármilyen fafajta megjelenhet fürdőnk padlóján. Aki a klasszikus formákat, az eleganciát vagy akár az antik hagyományt, esetleg egy barokkos külsőt szeretne, annak sincsen akadálya. Különleges technológiával készült, hagyományokra és a sok-sok tapasztalatra épülő tudással fejlesztettek ki olyan fürdőszobába építhető faparkettákat, amelyek bármelyik stílust, divatot követhetnek.

Boxler Castellana Dio Tabla2

Talán hihetetlen, de igazi, százéves tölgyfa szúette erezete is boríthat ultramodern berendezéssel kialakított helyiséget. Korunk az ellentétek, ellentmondások, pikáns és bizarr, provokatív, ugyanakkor nosztalgiára hajlamos irányzatok felé mutat. Egy bizonyos, ezekkel a termékekkel egészen különleges belsőépítészeti hatást tudunk előcsalni. S tesszük, miközben meleget érzünk a talpunk alatt.

referenciák

Boxler Furdo13  Boxler Furdo11

Boxler Furdo14  Boxler Furdo2STELLANA CASTELLANA PARKETTA PARKETTA C

A padlón látható összes faparkettát fürdőszobához és egyéb vizes helyiséghez fejlesztettek kiszaunába, uszodába, wellness helyiségekbe egyaránt elegáns megoldás elegancia, kényelem, különlegességtegye fürdőszobáját egyedivé, lakása legszebb helyiségévéa termékek felmérés alapján rendelésre készülnek tegye fürdőszobáját egyedivé, lakása legszebb helyiségévé.

Boxler Furdo9

a termékek felmérés alapján rendelésre készülnek

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268