ThermShield bevonattal a penész ellen


Célunk: Úgy újítsuk fel lakásunkat, hogy az egészségesen élhető legyen. Hazánkban átlagosan minden harmadik lakos reagál különböző allergiás hatásokra.
A kiváltó okok listája hosszú, de előkelő helyen szerepel rajta a házi por és a penész spóra. Ezek megjelenésére új, és felújított lakásokban is számíthatunk. A penész spórák kis száma is elegendő a nem kívánt tünetek kialakulásához. Tartós jelenlétük pedig, hosszú távú egészségkárosodást okoz. Sok festék, ragasztóanyag, favédő tartalmaz oldó és konzerváló anyagokat, valamint úgynevezett lágyítókat, amelyek a festés után még akár fél évvel is kimutathatók a levegőben. Ezek az anyagok felelősek lehetnek allergia, asztma kialakulásáért, vagy a meglevő felerősödéséért.

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

Megoldás:

A festők és felhasználók biztosra mehetnek, amennyiben felújításhoz a ThermoShield bevonatot alkalmazzák. A bevonat káros anyag kibocsátás mentes, nem terheli kipárolgással környezetét. A ThermoShield nem tartalmaz lágyítószert, oldószert és konzerváló anyagot, így sem a felhasználás során, sem a későbbiekben nem párologtat ki allergiát kiváltó szert.
A ThermoShield megoldást ad a házi por problémájára is. A falfelület - a festékben levő üvegkerámia golyóknak köszönhetően - egyenletesen melegszik fel, ezzel is gátolva a meleg levegő belső áramlását, a por felkavarodását. Az épületekben kialakuló tiszta, megfelelő páratartalmú levegő megkönnyíti az allergiás, asztmás betegek életét.

Problémát jelent az épületek egyre növekvő fűtési és hűtési költsége. Az átlagos épületek jelentős hőt veszítenek a falakon és a tetőn keresztül. A tetőszerkezetek hőszigetelése legtöbbször nem megfelelő vagy hiányzik. A falak hőszigetelő képessége sokszor elégséges lenne, de drasztikusan le tudja azt rontani a falba jutó pára. A jól tömítő nyílászárók beépítésével a lakásokban keletkező pára a falakon keresztül próbál kijutni. A falban levő nedvesség 25-ször jobban vezeti a hőt, mint a száraz levegő. A nem megfelelő szellőztetés, vagy a nem páraáteresztő külső hőszigetelés - pl. hungarocell - erőteljesen megnöveli a falon keresztüli hőveszteséget. Hagyományos fűtésnél a lakásban kialakul a levegő rétegződése, vagyis 26-27 oC-ra kell fűteni a légtér felső részét, hogy a tartózkodási zónában kellemes 21 oC legyen. Nyáron, a vékony falakon és a tetőn keresztül a napsütés hatására gyorsan felmelegednek az épületek. A már bent levő meleget klímaberendezéssel kívánjuk csökkenteni, melynek költsége igen jelentős.
Megoldás: A ThermoShield Exterieur és TopShield alkalmazása.
A házak külső festésére alkalmazott Exterieur bevonat, folyamatosan szárazon tartja a falat, ezzel biztosítva annak jó hőszigetelését. Meglevő épületek külső - Exterieur - átfestésével 20-25% fűtési energiát lehet megspórolni.
Az Exterieur bevonat védi a homlokzatot minden káros külső hatástól, UV - álló, lemosható, a más bevonatnál szokásos hajszálrepedéseket rugalmassága révén átfedi.

A falra és a tetőre felhordott ThermoShield bevonat kerámia golyócskái a beeső napsugárzás döntő részét - színfüggően - visszaverik, csökkentve ezzel a fal és a tető felmelegedését. A golyók közötti kötőanyag által felvett pára a napsugárzás hatására elpárolog, a párolgási hő pedig tovább csökkenti az épület felmelegedését. A tetőfestéket bármilyen meglévő felületre rá lehet festeni, és bármilyen színre színezni. A bevonat - 40 és + 150 oC között megőrzi rugalmasságát, repedések még az eltérő tetőanyagok találkozásánál sem alakulnak ki, ezzel biztosítva a 6 %-nál nagyobb lejtésű tetők vízszigetelését.

A falak belső kifestése Interieur bevonattal tovább segíti az energiamegtakarítást. A belső felületen levő üveggolyócskák visszaverik a falat érő hősugarakat, nem alakul ki a fűtött levegő rétegződése, a fűtés kikapcsolásával lassabban hűl le az épület, ezen összetevők hatására kisebb lesz a fűtési költség.

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268