Címlap

Referenciák utólagos hangszigetelésre

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

1. Falak utólagos hangszigetelése

Az ügyfél azzal a feladattal keresett meg, hogy csökkenteni kell az áthallást a szomszéd irányából. Szerencsés a helyzet, mivel a szomszédnak is hasonló gondja van, így vállalta, hogy az ő oldaláról is szigetel.

Az fal egyik oldalán csupán 2 cm állt rendelkezésre, így itt csak a ragasztásos megoldásról lehetett csak szó. A másik oldalon volt hely a szerelt rétegrend kialakítására, azonban a falon levő díszlécet szerették volna megtartani.

A kivitelezést a szomszéd oldalán kezdték. Már ekkor érezhető lett a hangszigetelés hatása. Így a megrendelő a saját oldalán is ragasztást kért. A hangszigetelés így is megfelelő lett, és a fali dísz is megmaradt.

A vevő véleménye:

"A szigetelés jól sikerült, bár nagy vendégség esetén van áthallás, de az egyéb zajokat teljesen megfogja."

Phone SZR1  Phone SZR3

Phone SZR5  Phone SZR6 

Padló utólagos hangszigetelése

A régi építésű ház lakásában fel akarták újítani a parkettát, és a felújítás alkalmával egyben meg akarták oldani a hangszigetelést. Az I acélgerendák között vasbeton lemezek voltak. Kohósalak és homok feltöltésen úsztak a párnafák, a párnafákon a lécezés, majd erre szögezték a parketta elemeket.

Az ügyfél kérése az volt, hogy az egész lakásban egy szintben maradjon a parketta. Egyetlen helyiségben, a hálóban bontottuk meg a burkolatot, a nappaliban maradt a régi padló, a megrendelőnk parkettásai a nyikorgást megszűntetésére PUR-hab befújását javasolták. A mi feladatunk kizárólag a hálószoba megoldására vonatkozott. Az áthallást meg kell szűntetni. A képeken is látható, hogy az I-szelvények közvetlenül érintkeznek egy felülbordás vasbeton lemez bordájával. Az eredeti párnafát pedig a bordára fektették. A zaj útja egyértelmű: a rezgés az acélról átadódik a vasbetonra, onnan a párnafára, a lécezésre, végül a parkettára. Sehol nincs hangszigetelő réteg.

 ilyen volt ...

Phone MR2  Phone MR4

A megoldás a következő: a nagyobb darab építési törmeléket eltávolítottuk, a kohósalakot meghagytuk. A felületére tiszta, kétszer mosott homokot terítettünk. Mivel igen pontos (milliméter pontos) munkát kellett végezni a szintezés érdekében, így lézeres mérővel, valamint vízszintmérővel lett a párnafák helye beállítva.

A párnafákra kötésben rögzítettük az OSB-lapokat. Ezekre a táblákra helyeztük - szintén kötésben - a Phonewell csendlapokat. A burkolóknak ez a felület adta a parketta (a régi, felszedett parketta elemek) fogadó felületét.

A kivitelezés során különösen ügyeltünk a rugalmas csatlakozásokra. A vasbeton gerendát parafával borítottuk, annak érdekében, hogy se a párnafa, se az OSB-lap ne érjen hozzá.

Phone MR8 Phone MR9

Phone MR12

Ilyen lett ...

Phone MR15 Phone MR14

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - információk,  tervezés, tanácsadás +36/30-9663268