Címlap

 
 
Vállalkozói K+F pályázatok - módosítandó költségvetés, módosult fenntarthatósági feltétel
ImageA 6 GOP és 4 közép-magyarországi pályázat esetében a bérköltségek és járulékaik bontását, havi szinten is az anyagköltségeket, az immateriális javakat, a műszaki berendezéseket és az igénybe vett szolgáltatásokat tételenként is, az egységárnál a darabonkénti elszámolandó költséget, a darabszámnál a mennyiséget is fel kell tüntetniA fenntartható fejlődést szolgáló szempontok közé a  többlet zöldfelület fejlesztés helyébe a fajlagos energiafelhasználás csökkentése szempont került.
A szociális szereplők együttműködése, tudás-megosztás, képzés

ImageSzervezetfejlesztés, képzés, tanárképzés, tereptanárképzés 20-30 M Ft-os támogatására pályázhatnak  helyi önkormányzatok és társulásaik kizárólag konzorciumban, egymással és költségvetési és nonprofit szervezetekkel, egyházakkal együtt. A Közép-magyarországi régió, illetve a konvergencia régiók területén megvalósuló fejlesztések támogatására két külön pályázat szolgál.

Vállalkozói K+F: Munkahelyteremtés és infrastruktúra fejlesztés

ImageCél: vállalati munkahelyek létesítése, illetve bővítése a K+F infrastruktúra fejlesztésének és új K+F munkahelyek és infrastruktúra létrehozásának támogatásával.

EU pályázatíró tréning - július 8-ától indul
ImageA módosított határidőnek megfelelően holnap indul a Kulturpont Iroda EU pályázatíró tréningje -  kifejezetten a kulturális szektor igényeinek megfelelően összeállított, nemzetközi pályázatok megírására felkészítő képzés
Tervezés, prototípus elkészítése, kísérleti gyártás-tesztelés és marketing támogatása

ImageAkkreditált klaszterek tagvállalkozásai pályázhatnak innovációs tevékenységük 15-300 M Ft-os támogatására  egy éven át (2010. augusztus 30-ig)

K+F és innovációs szolgáltatások, technológiafejlesztés, fiatal kutatók támogatása

ImageCélja: más támogatási programok keretében létesített tudásközpontok K+F és innovációs tevékenységének folytatására alakult, a korábbi befogadó intézmény résztulajdonában lévő gazdasági társaságok megerősítése és fejlesztése.

Ipari kutatás, kísérleti fejlesztés támogatása az agrár, műszaki, orvosi és természettudomány terén

ImageGazdasági társaságok és szövetkezetek pályázhatnak a tavalyinál kétszer akkora keretre és pontosabban meghatározott olyan K+F projektekre, amelyek alapkutatási eredményekre támaszkodva prototípusok, piacképes termékek, eljárások és szolgáltatások létrejöttét eredményezik.

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268