Címlap

Ami kicsiben megtakarítás az nagyban talán környezetvédelem?!

Kérdés esetén keressen +36/30-9663268 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY készítése 

Napjaink kardinális kérdése az „Energia” gazdálkodás. A véges fosszilis energiahordózók lassan rákényszerítenek minket, hogy alternatív forrásokat vonjunk be a „magas” energiafelhasználásunkba, valamint a felhasználást a lehető leghatékonyabban tegyük. Kormányok, és az EU is fogadkoznak, hogy 20 %-kal növelik az alternatív (főleg a megújuló) energiaforrások arányát.

            A modern építészetben is rengeteg lehetőség rejlik, hogy energia felhasználásunkat a minimálisra csökkentsük. Igen fontos a korszerű és tartós nyílászárók alkalmazása, amelyekkel nem csak a fűtési költségeinket csökkenthetjük, de akár az objektum hűtését, sőt akár a készenléti meleg vizet is elővarázsolhatjuk.

            Az ALU-K profilcsalád a világ egyik legjobb profilrendszere felismerte ennek jelentőségét és komoly fejlesztéseket hajt végre. Természetesen közrejátszott a fejlesztésekben, hogy a fő kliensei a mediterrán térségben és a közel-keleten vannak A forró éghajlatú és tehetősebb térségekben nagyobb az igény a korszerű és jó minőségű nyílászáró rendszerek iránt.

Hazánkban is egyre melegebb nyarakat jósolnak, így véleményem szerint egyre fontosabb az építmények hő védelme a nyári forró napokon. Az ALU-K „SUNSHIDE” rendszere nemcsak fix és mozgatható árnyékoló elemeket tartalmaz, ami köztudottan nagyobb hatékonyságú, mint a belső árnyékoló rendszerek, de megtalálható itt egy napelemek fogadására képes árnyékoló is, amellyel nemcsak a nyári forróság ellen védekezhetünk. Munkára foghatjuk a napot is.

Az ALU-K kialakította integrált napelemes rendszerét is („FV”), látszóbordás függönyfalhoz integrálja a szolár technológiát. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi fűtési és hűtési költséget lehetne megspórolni már akkor is ha nem a hagyományos fix panel és parapet üveg kerül az épületre. Komplett rendszerek kialakításával pedig akár teljesen megoldhatjuk az épületünk hűtési fűtési és melegvíz igényét.

Itthon is megjelent már egy fizetőképes és céltudatosabb potenciális vásárlói kör, aki hajlandó finanszírozni a magasabb minőségi kategóriába tartozó nyílászáró szerkezeteket. Az ő igényikre szabott megoldásokat is kínál az ALU-K : Az eddig rendszerben tartott „50IWood” alufa profilcsalád , amely exkluzív megjelenéssel szolgálja felhasználói kényelmét a belső térben, megtartva elegáns és időtálló funkcióját a külső homlokzaton. Hő technikai paraméterei is kiválóak Uf=1,8-2,4W/m2K körül mozog (ablak esetén elérhető akár  Uw=1,7W/m2K is). Ezt kívánja tovább javítani az „80IWood ITR” rendszer , amelynek hő technikai értékei önmagukért beszélnek Uf=1,5-1,9Wm2K (és ablaknál akár Uw=1,0 W/m2K is lehet).

Tolóajtó profil család folyamatos fejlesztésének köszönhetően a vásárlói igények kielégítésére egyre több megoldással tudunk szolgálni. „SC95-SC95TT” toló rendszerek eddig is magas színvonalon szolgálták felhasználóinkat (kilincses, több ponton záródó csukódás).az „SC140TT” nagyobb méretű ajtókat is lehet megvalósítani korszerű vereteknek köszönhetően. (Az „emelkedve toló” ajtó lehetővé teszi a vasalat segítségével viszonylag nehéz ajtószárny könnyed mozgatását!)

A hagyományosan népszerű profilcsaládok mellett a hőhídas „45N” és hőhídmentes „56IW” mellet, két új rendszert is fejlesztett az ALU-K: a hőhídas „55N” mely lehetővé teszi a 3-3,5m magas belső portálok kialakítását (dobozos, inercia erősített profilok nélkül is). A hőhídmentes „67IW” pedig a jobb hő technika jellemzőivel kívánja a felhasználók igényeit kielégíteni. Nemsokára bevezetésre kerül a „67IW ITR” amely különleges megoldásainak köszönhetően még tovább kívánja javítani a rendszer hő technikai paramétereit.

Az ALU-K függönyfal rendszerek is bővültek két új rendszerrel: Az „SL50” látszóbordás és a „SL50SG” úgynevezett „félstruktúrális” profilcsalád nagyobb szabadságot biztosít az építészek számára a homlokzati megjelenés. Az eddig rendszerben lévő „SL 60” profilokat a nagyobb inerciájuk miatt tetőszerkezetek kialakítására nyújtanak biztos alternatívát.

Ezen felül az ALU-K széles profil választékkal ál, kedves megrendelői rendelkezésre. Magyarországon az ALU-K system termékeit megvásárolhatják Metapolár Kft-nél. Természetesen megrendelésre a ALU-K összes rendeszerben tartott termékét tudjuk biztosítani a fentiekben nem említett: golyóálló szerkezetek „Blindall 60” és „Bildall70”; office rendszer „50PI”; Ipari toló- és harmonikakapuk „PL80”; stuktúrális függönyfalak „AW3S”, ”AW3SF”, ”AW3M”, „AW3B”, „AW3T”; "Spider"- pókláb rendszer „FP”; Fémhomlokzat burkolat „FVM”;- harmonika ajtók „45V”, zsalugáter .