Gyakran ismételt kérdések

BURKOLAT - HŐSZIGETELÉS - HANGSZIGETELÉS

SZEMÉLYRE SZABOTT TERVEZÉS - TANÁCSADÁS

 

Utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

 

Ha nem tudja, hogy újítsa fel burkolatát - akár a régi burkolat megtartásával -, ha nem tudja, hogy oldja meg a hideg falak belső oldali hőszigetelését, ha nem tudja, hogy védekezzen a szomszéd vagy az utca zajától, jó helyen jár.

Olvassa végig figyelmesen a menüsort, ha a menüsorban nem találja meg a választ a kérdéseire, hívjon, írjon, megtaláljuk a megoldást.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

+36-309663268

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Tisztelt Cím!
Ezúton szeretném megtudni, hogy a házam rossz tetőszigetelése kiegészítéseként belülről a festett 45 fokosan dőlt (tető belső felületére) gipszkartonra esztétikus hőszigetelőként milyen vastagságú (pl.: 2 cm?) és méretű (táblás) parafa szigetelést tudnak ajánlani és m2-ként mennyibe kerül?
Köszönettel:
T.Péter
Tisztelt Uram!
Nem ajánlom a belső oldali hőszigetelést, ha nincs más lehetőség, akkor nagyon körültekintően kell eljárni.
Problémájára kétféle  megoldást javaslok:
  1. A gipszkartonra ragasszanak vékony, 6 mm vastag parafa lemezt (tekercset). (20 mm vastag lemezt nem ajánlok, mivel nem ismerem a tető rétegrendjét.) A felületet gletteljék le, majd fessék le hőreflektáló festékkel. Kétféle is kapható a piacon ez utóbbiból. A parafa ára: bruttó max. 2500 Ft/m2, a hőreflektáló festék, segédanyagokkal 2-4000 forint, színtől, típustól függően.
  2. Nem tudom, jelenleg milyen szigetelése van. Ha komoly vastagságú hőszigetelésben gondolkodik, az csak akkor kivitelezhető, ha teljesen elzárják a pára útját. A belső oldali hőszigetelés hatására páralecsapódás jöhet létre. Tehát, ha ezt meg akarjuk előzni, akkor egy speciális terméket, egy kettős tükörfóliával ellátott formahabosított EPS rendszert kell alkalmazniuk. Megtalálják a honlapomon az utólagos hőszigetelések menüpont alatt. A táblák ára 2800 Ft/m2 + ÁFA, a járulékos költségek munkadíjjal kb. 800 forint. A kivitelezést akár házilag is elkészíthetik.

A megfelelő hő- és páratechnikai hatások elérése céljából tervezés és a kivitelezés során kérem, tartsák be a gyártók utasításait. Üdvözlettel: vb