Pálmafa bútorok

A PÁLMATÖRZS, MINT BÚTORFA
A jövő antikjai
 
Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy  +36/30-9663268
Burkolatok, hő- és hangszigetelések tervezése: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy  +36/30-9663268
Palma Messina 20fotel KisPalma Isle White

Az 1980-as évek végén, a világ kezdett rádöbbenni az őserdő irtásának következményeire. A Pacific Green kutatásba kezdett a trópusi tömörfák környezetbarát helyettesítőjére. A misszió során bejártak elszigetelt helyeket, távoli kultúrákat. A Csendes-óceán déli térségében, a szigeteken hatalmas, elhagyatott kókuszültetvényekre bukkantak. Ezeket a fákat az első telepesek ültették a XIX. század végén, de már rég nem használták őket kereskedelmi célokra. A múltban a kókuszpálma sok bennszülött nép életének alapanyagául szolgált. Törzséből házat, hajót építettek, leveleiből tetőt, a termés ételeik fő alkotórésze volt. Használták gyógyszernek, szúnyogriasztónak, kozmetikumoknak, és ceremóniákhoz dobot készítettek belőle. Úgy hívták: 'Az Élet Fája'.
Bruce Dowse ausztrál tervező felismerte a kiöregedett pálmafákban a lehetőséget. Gondolta, ha beválik, többé nincs kifogás a megmaradt őserdők kírtására.

Alapos tesztnek vetették alá a pálmafát, amely kiváló erősséget és kopásállóságot mutatott, tömörsége pedig megegyezett a teak és ébenfákéval. Alaposan átitatták a fát szilikonnal, amely tartósságot és ragyogást biztosít.

Megalakult a Pacific Green vállalat, általa kerülhetek kereskedelmi forgalomba a pálmafa bútorok.

Palma Agy1

 

AZ ÚJ ANYAG TÖKÉLETESÍTÉSE

A Pacific Green 1991-ben kezdte el kísérleteit a pálmafával, mint bútor alapanyaggal.

A tervezők alapkoncepciója máig változatlan: egyedi formák és időtlen design, bútor, amely egyesíti a minőséget a kor igényeivel, kényelem a testnek és léleknek egyaránt.

Palma Fotel1

Kutató labortóriumuk tovább fejlesztette az alapanyag tökéletesítését. 1998-ban áttörés következett be. Az új kezelési eljárást  Prepreg®-nek nevezték el.Ezzel kontrollálni tudják a fában lévő nedvességet, amely nagyban növeli a tartósságot száraz és nedves klímán egyaránt. A Prepreg eljárással kezelt pálma bútorfa ellenálló a fehér hangyák és más rovarok támadásaival szemben is.

Napjainkban a Pacific Green az építészet és építőipari alapanyagok területére terjeszti ki kísérleteit. Oszlopok, padló- és védőburkolatok kínálatával lehetővé válik egy komplett pálmafa enteriőr kialakítása. 'Az Élet Fája' koncepció világszerte tovább terjed.

Palma Butor Faszerkezet

NEMZETKÖZI TERJESZKEDÉS

Az ezredfordulón a Pacific Green kiadta az első terméksorozatát Pure Pacific Style® gyűjtőnévvel. A stílust erős kötődés jellemzi a Csendes-óceán térségi szigetekhez. Visszaadja azok könnyed életstílusát, a napsütést mely annyira jellemzi a térséget. A formákat az ősi tárgyak, kézműves termékek formái ihlették: lándzsák, evezők, kötelek, halászhálók. Ez a termékcsalád tette ismertté a Pacific Green bútorokat nemzetközileg.

A Pure Pacific Style termékcsoport darabjai vonzották a vásárlókat, akik megunták már a steril, modern környezetet és természetesebb anyagokra vágytak. A márka világszerte érdeklődésre talált.

Ez a siker megmutatta, hogy az egész földön van igény a bennszülött kultúrák stílusára. A termékek tisztelettel adóznak az ősi szokásoknak, a tradicionális életstílusnak, modern technikai megoldásokkal ötvözve. A Pure Pacific Style sorozatnak fontos szerepe volt abban, hogy ezek a réges-régi hagyományok ne felejtődjenek el.

Palma Lampa2Palma Lampa

A Pacific Green célja, hogy kényelmes termékeket alkosson, amelyek együtt élnek használóikkal. Természetes dolgokat, amik elfelejtett kultúrákat és egzotikus helyeket idéznek. Elkötelezték magukat, hogy megmentsék a veszélyeztetett őserdőket a kivágástól, azonos minőségű bútor alapanyagot létrehozva. Kiemelik a pálmafa egyedi, természetes szépségét. A kézi gyártás során lehetőséget adnak a bennszülötteknek, hogy életben tartsák őseiktől örökölt kézműves technikáikat.

Palma Szek1

E gondolat jegyében született a Pacific Green újabb sorozata 2007-ben, az Indigenous Masterpieces®.

Palma Szek2

Palma Kanape Indian

PACIFIC GREEN HUNGARY KFT. - érdeklődjön az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen

A cég Ausztrál tervezésű, kiváló minőségű, környezetbarát bútorokat és lakáskiegészítőket forgalmaz.

A Csendes-óceán szigeteinek újrahasznosított, öreg pálmatörzseiből készülnek, helyi kézművesek által, gondosan válogatott bőrkárpittal. Több színben és méretben rendelhetők, egyéni igény szerint. Minden darab egyedi, meglepően kényelmes és tartós. A termékek együtt élnek használóikkal.

Szerző: Erhard Edit
Palma Garnitura1


Palma Kiallitas4

Palma Kiallitas2