Lépéshanggátlás és parafa

Parketta vagy laminált lap alá úsztató rétegként a parafa lemez vagy a parafa tekercs kiváló megoldás.

A kifejezetten erre a célra  gyártott, C11-s jelű parafa tekercs ára jóval kedvezőbb, mint a többi parafa termék.

(2 mm 700 Ft/m2, 4 mm 1307 Ft/m2 + ÁFA) 

Mivel a rendszert úsztatjuk, az alátét parafát nem szükséges ragasztani. 

Egy 4 mm vastag agglomerált parafa réteg beépítése 17-19 dB lépéshang-csillapítást jelent.

A parafa nem nyomódik össze, nem deformálódik, tartósan megőrzi kedvező, hangszigetelő és hőszigetelő tulajdonságait.

Régi városi házaknál bontáskor még mindig épségben, sérülésmentesen találják találják meg a hanggátlásra alkalmazott parafa termékeket.

Utólagos belső oldali hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás

Érdeklődjön a +36309663268 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Padlóra utólagos hangszigetelés, 30 dB hanggátlás, 15-20 mm vastag rétegrend, egyszerűen, házilag kivitelezhető 4 mm parafa + 10-15 mm hanggátló lemez + fólia

A háború utáni időszakig még hazánkban is működött egy üzem, ahol különféle parafa szigetelő termékeket állítottak elő. A hatvanas években hőszigetelésként is alkalmazták. Egy belvárosi házban az egyik válaszfal szigetelésére is parafa lemezt használtak. Talán meglepő, de hidegburkolat rendszerelemeként, járólap alatt is megoldást jelent a kopogó hangok csillapítására. Más anyaggal ez szinte nem is oldható meg. Ebben az esetben a parafa tekercset vagy lapot alapozás után kontaktragasztóval leragasztják az aljzatra, majd erre a rétegre ragasztják (pl. CM17-tel) a járólapot (greslapot, égetett kerámiát vagy akár természetes követ. Ezzel a rétegrenddel szintén 17-18 dB hanggátlás növekedés érhető el. Ezek az anyagok hosszan tartóan, több száz évig is megtartják eredeti tulajdonságaikat. Ma már nem drága, mindenki számára elérhető áron kapható.

Parafa Hangszig1

Tervezés, tanácsadás: +36/30-9663268