Címlap

Parafa vakolat - kivitelezés - útmutató

BEÉPÍTÉSI  ÚTMUTATÓ

(más néven folyékony parafa )
Utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás: +36/30-9663268 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

további információ: www.parafa.net

Általános tudnivalók:
A Suber Tres és a Suberite (Mastercork) termékcsaládból Ön most  egy olyan terméket ismerhet meg, amelynek tulajdonságait a természet évezredek alatt alakította a jelen formájába.  A parafa a természetben az egyetlen olyan fa, amelynek ha lefejtik több centiméter vastag kérgét (ezt kb. 200 éves élete során akár hússzor is meg teszik) igen fontos alapanyaggá válik számunkra. Ebből a parafa alapanyagból készül a SUBERTRES és a Suberite - egyszerűbben a FOLYÉKONY PARAFA.
 Olasz feltalálók kifejlesztettek egy olyan gyártási technológiát, amely szerint különböző eljárásokkal a különböző méretű parafa granulátumból a paratölgy természetes gyantájával és kellő mennyiségű vízzel egy keveréket képeznek.  Máris az Ön rendelkezésére áll e rendkívül széles felhasználhatóságú termék.
A mi esetünkben azonban elsődlegesen a különböző szerkezetű épületek
·        külső vagy belső hő- és hangszigetelését vagy akusztikát javító bevonat),
·        ipari berendezések – gépek – dobozok – szerkezetek stb. felületvédelmi szigeteléséről - bevonásáról,
·        nedvszívó – páraáteresztő tulajdonságai miatt számtalan területen történő hasznosíthatóságról van szó.
 
Fontos tudni :
 A termék 100%-ban természetes anyagokból tevődik össze. Így még izzása során sem képződnek mérgező gázok. Azért beszélünk izzásról, mert a parafa önkioltó = lángmentes, így aztán a natúr Suber Tres tűzállósága is igen figyelemre méltó ( kb. 980ºC ). Mivel jól  tapad a befújt felületre, hőhidak kiküszöbölésére is kiváló. Rovarok és egyéb kártevők nem tesznek kárt benne. Semleges kémhatású, így ellenáll a savaknak, lúgoknak.
Felhordás technológiája :
A védendő és szórandó felületet tegyük pormentessé vagy készítsünk elő stabil tapadó felületet. Ezt követően a 12 kg-os zsákos kiszerelésű Suber Trest öntsük át a keverő vödörbe, majd erre alkalmas nagy teljesítményű keverő szárral és géppel keverjük addig, amíg a granulátumok csomómentesek lesznek. A keverés során a szórandó felülettől függően VÍZZEL hígítható. A zsák kb. 2-3 dl vízzel kimosható, amelyet a masszához adagolhat. Ez a mennyiség általában elég a hígításhoz.
Ugyanakkor ne kerülje el a figyelmét a fogadó felület (szórandó felület) porózussága, mert az első réteg Suber Tres  és a második réteg száradási idejét e tényező nagymértékben befolyásolja. Minél porózusabb a fogadó felület, annál hígabb keveréket készítsen, MERT A NEDVSZÍVÓ FELÜLETEK ESETÉN DIFFUNDÁLÁSSAL ÉS PÁROLGÁSSAL TÖRTÉNIK A KÖTÉS  (max. 6-8-dl víz / 12kg SuberTres). Üvegre – műanyagra – fémre pl. minél sűrűbbet készítsen, MERT A NEM NEDVSZÍVÓ FELÜLETEKEN PÁROLGÁSSAL TÖRTÉNIK A KÖTÉS  (1-3dl víz is elég). Ezek a körülmények lényegesen befolyásolják a száradási és kötési időt, nem beszélve a levegő hőmérsékletéről és páratartalmáról (az alapértékek normál páratartalom mellett és +20 ºC-n vannak megadva).
 A megfelelően összekevert Suber Tres-sel máris megkezdheti a felület szórását, az erre a célra kifejlesztett felültartályos szórópisztollyal. A szóró- pisztolyhoz tartozik háromféle dűzni, az első réteget a középső méretűvel, míg a második réteget a nagyobbik méretű dűznivel hordja fel. A kisebbik méretű dűznivel a már kész felület mintázását, színezését végezheti.
 A levegőtartály nyomása folyamatos 4-5 bar nyomású legyen. Az első réteg vastagsága 1,5-2,0 mm legyen. Amíg az első réteg kellően megköt  (FONTOS, hogy elbírja a második réteg súlyát), előkészíthetjük a második réteg keverését (ez már lehet sűrűbb massza ).
Egy vödörben 12 kg Suber Tres található, ehhez egységnyi, azaz 1 kg fehér  TITÁNOXIDOT adagolunk folyamatos keverés mellett. Minden esetben ez az alapszín !!! Amikor csomósodás mentessé kevertük az alapszínt, szintén állandó keverés mellet hozzáadagoljuk a kívánt színező pigmentet. A színező pigment szintén egységnyi, vagyis annyi van egy dobozban, amennyi 12 kg-hoz elég. Ezt követően szórjuk az első rétegre egyenletes 2-2,5 mm vastagságban.
 FIGYELEM !!!  A termékre a gyártó 10 év termékgaranciát biztosít !!!
Felszórási garanciát, csakis kiképzett, és erről oklevéllel rendelkező szakemberek munkái után vállalunk, amely 10 év!!!


Utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - problémáival keressen +36/30-9663268