Uncategorised

A ThermoShield bevonat hatás-összetevői

Thermo Gr

A grafikon megmutatja, milyen összetevők eredményezik, a bevonat energiamegtakarítási hatását. Az oszlopok elnevezése fentről lefelé: 

  • belső szétszórás 28,7%,
  • kiegyenlítődés 1,8%,
  • kiszárítás 23,2%,
  • hővezetés 5,4%,
  • hőtartalom 9,3%,
  • rejtett hőtárolás 6,6%,
  • hőáramlás fékezése 1,9%,
  • felületi hőmérséklet 6,3%,
  • szoláris nyereség 10,7%,
  • tükrözés 2,6%,
  • kibocsátás 3,5%.
Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

A 11 alkotórészből az aláhúzott 4 elem eredményezi a teljes hatás meghatározó részét.Ezen elemeket viszont a hagyományos energetikai számítások nem veszik figyelembe, a használatos képletekbe nehezen illeszthetők, ezekkel tehát nem számolnak. Így nem is tudjuk számolás útján előre pontosan meghatározni, egy-egy épületen elérhető megtakarítás mértékét. A hatásösszetevők megismerésével látszik, hogy a ThermoShield bevonat nem hőszigetelés, nem lehet a hőszigeteléshez hasonlítani, viszont egy energia-megtakarításra képes bevonat.Vannak egzakt mérések, melyek ismeretében jó közelítéssel előre is megadható a várható megtakarítás.

Konkrét mérési eredményeket a honlapunk szakembereknek szóló oldalán talál. A bevonat alkalmazását azonban nem csak az energia-megtakarítási tulajdonsága indokolja. Ezen képesség nélkül is számtalan egyedi tulajdonsága teszi a bevonatot egyre közkedveltebbé. Az egyetlen bevonat, amely visszaadja a beruházás költségét!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36/30-9663268

 

A Thermoshield működési elve

 

Hogyan működik a Thermoshield?

 

 

Rétegvastagság 0,3 mm.    

A thermokeramikus membrán felépítése: 50% üveggolyó, 50% speciális kötőanyag   

Külső felületen:  

A golyók a hősugárzás 80-85%-t visszaverik, eloszlatják, nem engedik a felületen keresztül, így védve az épületet a felmelegedéstől. A hővisszaverés jobb védelmet ad, mint a hagyományos szigetelés, mert az csak lassítani képes a hőáramot, de nem megtörni azt. A golyók közötti belső tér képes a nedvességet magába zárni, és a napsütés hatására kitáguló pórusokon elpárologtatnia azt, ezzel is hűtve a tetőt, homlokzatot, tehát az épületet. Amennyiben a falban nedvesség van, az kijutva a golyók közötti térbe, a nagy gömbfelületen szétoszolva, még alacsony külső hőmérséklet mellett is képes elpárologni, ezzel biztosítva a falak kiszárítását, vagy szárazon tartását. (ez külső-belső felületen egyaránt működik)A száraz fal képes a legjobb hőszigetelést biztosítani. 

Belső felületeken: 

A bevonatot beltéren alkalmazva a lakáson belül keletkező pára nagy részét is képes elnyelni, így kellemesebb a közérzet, valamint a bevonattal kezelt helységek falain nem képződik penész, mert nem lesz a felületen víz. Itt is van értelme a hősugarak visszaverésének, hiszen ezzel tudjuk csökkenteni a falakon át távozó fűtési meleg egy részét. Ebből is adódik a bevonat fűtésköltség csökkentő hatása. A falak belső felületén történő egyenletes hőelosztás, valamint a bevonat rétegében történő hővezetés javítja a komfortérzetet, és megszünteti a hőhidakat.  

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

Hőszivattyú, napkollektor és energiatakarékosság

ESB - hőszivattyú Svédországból

Miért válasszunk éppen levegő-víz hőszivattyút?

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés, energetikai tanúsítvány - információ, tervezés, tanácsadás +36/30-9663268

Bővebben ...

Parafa - káros földsugárzás ellen

Parafa szigetelő lemez földsugárzások ellen - BX15R/8406

Felmérések szerint a parafa szigetelő lemez természetes védőpajzsot képez a káros földsugárzások ellen (vízerek, Hartmann-háló, Curry-háló stb.)

Hogyan véd a parafa?

Bővebben ...

Hangszigetelés a lakásunkban +36/309663268

Egyre nagyobb gondot jelentenek a különböző környezeti ártalmak. Végre a figyelem lassan a hangártalmak felé is fordul. A hetvenes évek elejétől fokozatosan szigorodó szabványok írják elő a hőszigetelés mértékét (mindenki hallott a „k” értékről - ma „U” érték - ami a hőátbocsátási tényező jele). Ugyanakkor a hangszigetelési előírásokat gyakran nem tartják be, nem megfelelő anyagokat használnak - ez a jobbik eset, mert sokszor bizony teljesen kimaradnak a rétegrendből. Amennyiben a tervező megtervezi, megfelelő anyagokat használnak fel, a kivitelező szakszerűen beépíti, akkor szinte tökéletes megoldások valósulhatnak meg. Az utólagos hangszigetelés sajnos soha nem lehet olyan jó, mintha szakszerű lenne az új építés. Másrészt a zaj csökkentése akkor hatékonyabb, ha az a zaj forrása felől történik. Mivel ez sok esetben nem oldható meg, különböző megoldásokat kell kitalálni. Azt azonban tudni kell, hogy a zaj így csak csökkenthető, de nem szüntethető meg teljesen.

Burkolatok, utólagos hőszigetelés, utólagos hangszigetelés - tervezés és tanácsadás +36/30-9663268

Szeretettel várom olvasóimat 2011. április 6. a Construmán megrendezésre kerülő

"Közel nulla energiaigényű épületek hőszigetelése" konferencián.

Helyszín: 25. pavilon,

 

előadásom időpontja: 15.10 

 

 

Bővebben ...