Uncategorised

Hangszigetelés - hiányosságok és megoldások +36/309663268

Hangszigetelés - hiányosságok és lehetőségek

tervezés, tanácsadás +36-30/9663268  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nemrég egy kétségbeesett fiatalasszony hívott fel azzal a kéréssel, hogy segítsek minél nagyobb nyilvánosságot adni a problémájának. Minden pénzüket összeszedve, nagy hitelt felvéve elköltöztek egy szép fekvésű vidéki ikerház egyik lakásába, remélve, hogy csend és nyugalom vár rájuk. Nos, ez nem így történt. Meghallgatva a problémát kiderült, hogy az épületből teljes egészében „kispórolták” az összes hangszigetelést. Hozzá kell tennem, hogy az épület már tervszakaszban is üvöltött a szigetelési hibáktól. A szigorodó hőszigetelési előírások megjelenésével, a hőszigetelő termékek alkalmazásával egyre gyakrabban találkozunk a különféle zajártalmak miatti panaszokkal.

Bővebben ...

Hangszigetelés - problémák és megoldások társasházakban +36/309663268

Hangszigetelési problémák és megoldások

Utólagos belső oldali hőszigetelés, utólagos hangszigetelés -

tervezés, tanácsadás +36/30-9663268 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Padlóra utólagos hangszigetelés, 30 dB hanggátlás, 22 mm vastagságban, egyszerűen, házilag kivitelezhető (pl. úsztatott megoldás: 4 mm parafa + 15 mm csendlap + 3 mm fólia) 

Általános és szinte az egész civilizált világot érintő probléma a hangszigetelés hiányossága.A szigorodó hőszigetelési előírások megjelenésével, a hőszigetelő termékek alkalmazásával egyre gyakrabban találkozunk a különféle zajártalmak miatti panaszokkal. Tudomásul kell venni, hogy a legtöbb hőszigetelő anyag nem felel meg hangszigetelési célokra. Egy hőszigetelő hatású termék könnyű, porózus – gondoljunk a soklyukú téglára -, a hangszigetelésre pedig az a termék alkalmas, amely sűrű és a tömött. Ahogy a hőszigetelő képesség, a hangszigetelő képesség is anyagjellemző. (Ezen belül összetett a kérdés, sűrűség, porozitás, rugalmasság stb.) A két funkció azonban egymással ellentétes tulajdonságokat feltételez. 

Bővebben ...

Parafa az építőiparban - fenntartható környezetünkért +36/30-9663268

Parafa – a fenntartható építészetért +36309663268 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Hosszú évek óta foglalkozom ezzel a különleges természetes - természeti -  képződménnyel, amelynek a neve parafa. Ez alatt az idő alatt számtalan cikket írtam már erről a még mindig – méltatlanul - viszonylag kevéssé ismert és sokszor ismeretlenül is elutasított anyagról. Időről időre más kérdésre kell választ adni, más az, ami az építkezőket a legjobban foglalkoztatja. Az utóbbi néhány években központi témává vált a takarékosság. Ennek tükrében próbálom megismertetni ezt az örökké megújuló, természetes, a környezetet nem szennyező, ugyanakkor kiváló szigetelési tulajdonságokkal rendelkező anyagot.

Mivel nem köteleztem el magam egyetlen konkrét termék mellett sem, igyekszem tudásom szerint a legjobb megoldást ajánlani.

Környezetünk óvása 

Azt szoktam mondani, hogy a parafa olyan, mint a bárányon a gyapjú. 25 évente lehántják a paratölgy kérgét, de ez nem károsítja a fákat, mivel az egy egyszerű fejtési eljárással szinte magától leválik a növény törzséről, majd hamarosan újra termelődik. Ezt a kérget dolgozzák fel a dugógyárak és az építőipar.

Bővebben ...

Házunk új bőre

A fal új bőre

Parafa külső és belső falon - hőszigetel, nincs páralecsapódás és nincs penész

javítja a belső tér akusztikáját 

Kicsit megkésve, de egyre szélesebb körben jelenik meg a fenntarthatóság igénye.  Már nemcsak ösztönösen, de tudatosan is ragaszkodunk a természetes anyagokhoz, megoldásokhoz. Olyan termékekhez, amelyek nem károsak a fejlődésben levő gyerekeink egészségére, nem károsak a mi egészségünkre, földünk életére.

Sercom Bor

Bővebben ...

Homlokzatok hőszigetelése kontakt rendszerrel

Depliant CAPPOTTO SK1

Parafa bevonat + méretezett hőszigetelő PUR/PIR hab

A lélegző - páraáteresztő homlokzati hőszigetelő rendszer

Tervezés és tanácsadás: +36/30-9663268

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY készítése 

  • Kiváló hőszigetelő (30-40% -l hatékonyabb a hagyományos rendszereknél)
  • Páraáteresztő, "lélegző"- biztosítja a fal átszellőzését, nincs páralecsapódás, gombásodás
  • Vízzáró 
  • Nem ég
  • Hosszú távon ellenáll a szélsőséges időjárási hatásoknak
  • UV-álló

Bővebben ...